POBEDA GORKOG UKUSA: Marjanović nosio Srbiju protiv neugodnih Filipina, povreda VAŽNOG ŠRAFA!

Autor: Republika

Sport

30.06.2021

17:49 >> 20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je upisala drugu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport
Boban Marjanović

                            

Savladani su Filipini 83:76 u hali "Pionir".

Srbija je imala tokom tri deonice sigurno, mahom dvocifreno vođstvo, koje je na prelazu sa treće na četvrtinu krenulo da se topi. Filipinci su stigli čak i do izjednačenja, ali nisu poveli. Tokom čitave poslednje deonice se igralo isključivo na Marjanovića kome omaleni Filipinci nisu mogli ništa.

Ono što je problem je povreda Stefana Jovića, koji je morao da bude iznet sa terena.

Boban Marjanović je dominirao sa dabl-dablom od 25 poena i 10 skokova. Ognjen Dobrić je bio šuterski raspoložen u prvom poluvremenu, pogodivši 14 od 16 poena u tom periodu (4/7 za tri).  Teodosić je postigao 13, a Anđušić 12 poena.

Kod Filipinaca je Kaku Kuame dao 17 poena, trojkaš Džordan Heding ga je ispratio sa 13 poena, Baltazar i Soto su ubacili po 10 poena.

 

 

Srbija sa dve pobede je prvoplasirana u grupi A i slede polufinalni i finalni duel kvalifikacionog turnira.

Kraj meča.

- 10. minut - Marjanović lagano ispod koša. Srpski gorostas blokira Sotoa pod košem. 

- 9. minut - Igra se samo na Bobana, ali se Filipinci ne predaju. Avramović gubi loptu, Teodosić pravi brzi faul. Baltazar promašuje trojku, Avramović ne zakuvaca na drugoj strani. 

- 7. minut - Avramović krade loptu pa u prodoru na košu čini faul u napadu. Avalientos dovodi Filipice u vođstvo. Teodosić proigrava Bobija za snažno zakucavanje.

- 6. minut - Jović poentira, zatim baca loš pas za Marjanovića posle promašaja Sota za tri. Tamajo smanjuje. Jović posle naglog prvog koraka pada na parket. Sprskog plejmejkera su izneli sa terena, verovatno se radi o listu.

- 4. minut - Igra se na Bobija, samo sigurno. Iz dobre odbrane kreće kontranapad koji u solaži završava Danilo Anđušić

- 1. minut - Trojka Tamaja, pa floter Neta - izjednačenje!

 

 

4. četvrtina

- 10. minut - Srbija ne koristi poslednji napad. Filipini prete.

- 9. minut - Filipini uspevaju da trojkom Hedinga spuste na minus pet. Teodosić je isksunim potezom vratio na plus sedam, ali Soto sa penala ponovo smanjuje.

- 5. minut - Druga trojka Anđušića. Kuame do 11. poena, pa Marjanović do 15-og. Bobi zatim lepo proigrava Davidovca. Soto se trudi protiv Bobija, fauliran pa sa penala do dva poena. Abartenos pogađa trojku, tajm-aut Kokoškova.

- 2. minut -  Prelepa akcija! Alej-up Jovića za Dobrića! Davidovac promašuje trojku, Marjanović hvata i vraća u koš. 

 

 

3. četvrtina 

Najefikasniji kod Srbije u prvom poluvremenu su Ognjen Dobrić sa 14 poena, od čega četiri trojke, i Boban Marjanović sa 11 poena. Kod Filipina niko nije dovicfren.

 

 

Kraj prvog poluvremena.

- 10. minut - Davidovac promašuje, Avramović promašuje u kontranapadu uz mnogo kontakta, možda i faul. Četvrta trojka Dobrića zapečatila je prvo poluvreme. 

- 8. minut - Druga trojka Teodosića, vraća Baltazar, za njim Heding.

- 7. minut - Heding ubacuje trojku i navodi Kokoškova na tajm-aut. Kuame potom smanjuje na jednocifrenu razliku. Teo promašuje šut za dva, ali tu je Boban za sigurne poene kad treba.

- 5. minut - Bobi razgrće u reketu, niže poene pored nedoraslih Filipinaca. 

- 3. minut -  Soto smanjuje na minus četiri, Petrušev vraća. Teodosić u egzibiciji poklanja loptu u ruke, Filipini to ne koriste, zatim Teo promašuje trojku. Avramović prodire pa proigrava Dobrića u uglu za treću trojku.

2. četvrtina

 

 

- 10. minut - Petrušev i Milosavljević se upisuju sterlce poenima ispod koša. Filipini sa linije penala dolaze do poena. Teodosić postiže trojku iz driblinga, pa se nadovezuje ulazom. Milosavljević je umalo pogodio za dve trećine terena, lopta se odbila o prednji obruč.  

- 7. minut - Dve trojke Filipina za 13:10. Navaro fauliran, sa penala smanjuje na pola koša.

- 4. minut - Proradio stari tandem Zvezde Jović-Marjanović pa šut sa distance Anđušića. Dobrić floterom upisuje osmi poen. 

- 2. minut -  Srbija otvara trojkom Dobrića iz ugla. Zvezdin MVP promašuje u narednom napadu sa iste pozicije, ali se ispravlja par poseda kasnije. Centar Kuame daje prve poene za FIlipine.

1. četvrtina

 

 

Naša reprezentacija je uspešno startovala ubedljivom pobedom 94:76 nad Dominikanskom Republikom.

"Orlovi" su pokazali kvalitet i razliku u klasi tek u poslednjoj četvrtini, za to vreme su morali da se bore sa šuterski raspoloženim rivalom. 

 

 

 

 

Današnji meč će presedeti Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić.

 

 

 

 

Filipinci su poznati po niskom rastu, ali su brzi i neustrašici. Oni takođe sebe smatraju zemljom košarke koliko i mi.

Srbija pobedom uzima prvo mesto u grupi A, pred polufinalni polufinalni i finalni duel.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading