SRBIJA SE SPASLA RAFALNE PABLJE: Ubedljiva pobeda na startu kvalifikacija, Dominikanska Republika nas propisno namučila!

Autor: Republika

Sport

29.06.2021

19:01 >> 20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije trijumfalno su startovali kvalifikacije za Olimpijske igre. Savladana je Dominikanska Republika 94:76.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić

Nije bilo ni malo lako, Dominikanska Republika je pala tek u poslednjoj deonici, inače je vodila tokom središnjeg dela meča.

Rivala "Orlova" je nosio odličan šut za tri nezogdnih niskih centara i hitrih, eksplozivnih bekova. Dominikanska Republika i Srbija su mahom proveli meč u egalu do poslednje deonice koju su "Orlovi" dobili 27:10. 

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Boban Marjanović sa 18 poena, uz 10 skokova. Filip Petrušev je upisao poen manje, Vasilije Micić je ubacio 16 poena i podelio pet asistencija. Nemanja Bjelica je takođe bio dvocifren s 12 poena.

Mikel Tores Huevas i kapiten Viktor Liz su sa po 16 poena nosili Dominikansu Republiku.

Srbiju sutra čeka duel sa Filipinima, pa sledi ukrštanje sa grupom B.

- 10. minut - Anđušić pogađa trojku za kraj.

- 7. minut - Arauho trojkom smanjuje. Micić posle teškog faula siguran na bacanjima, potom Dobrić hrabro se zaleće ka košu i takođe izvlači prekšaj i diže na dvocifrenu prednost sa penala. teodosić dolazi do trojke.

- 5. minut - Trojka Micića, ovo nam je bilo potrebno! Liz ne uzvraća. Teodosić prebacuje odbranu za Bobija koji zakucava. Solano se žali na udarac u glavu prilikom ualza, Srbija koristi odsutnost pažnje rivala da preko Kalinića podigne prednost u kontrapanadu.

- 2. minut - Micić prodire za +3 vođstvo Srbije. Ali, Rohas za tri! Marjanović izvlači faul za dva bacanja, siguran oba puta.

4. četvrtina

 

 

- 10. minut - Čvrst faul nad Nikolom kalinićem, koji protestvuje kod sudija i dobija tehničku grešku. Tores koristi poklon bacanje, Kalinić polovičan.Teodosić promašuje tešku trojku. Petrušev pogađa u reketu, možda uz faul. Kalinić vuče kontru, pokušali su da mu kradu loptu, ali se snašao i poentirao u poslednjim sekundama.

- 8. minut - Dominikanci nastavlju sa trojkama, 10/24 za sada! Srbija 3/12 za tri, slobodna bacanja 8/15!

- 6. minut - Dve vezane trojke Dominikanske Republike, taman smo se odlepili, ali se hitro vraćaju.

- 5. minut - Marjanović sa penala, pa Bjelica trojkom dižu prednost Srbije na 57:52!

- 3. minut - Arauho otvara poluvreme drugom trojkom. Kalinić izvlači faul za dva bacanja. Jurimo rivala za sada, čeka se preokret.

 3. četvrtina 

 

 

Najefikasniji kod Srbije posle 20 minuta je Marjanović sa 10 poena, uz šest skokova, Viktor Liz sa 16 i Gelvin Solano sa 10 nose Dominikansku Republiku.

Kraj prvog poluvremena!

- 10. minut - Serija promašaja na obe strane na kraju četvrtine, negativnu seriju završava Bobi lakim zakucavanjem na asistenciju Teodosića. Solano fauliran na pokušaju zakucavanja, Micićev prekršaj. Solano polovičan. Micić u poslednjem napadu fauliran za tri, sa penala vraća Srbiju u egal.

- 8. minut - Santos dovodi novo izjednačenje, Micić prolazi lagano do koša. Sudije posle revidiranja snimka sviraju nesportsku grešku Teodosiću, Rohas 2/2 sa penala, Liz postiže trojku u dodatnom napadu.

- 6. minut - Solano se razigrao! Trojka za izjednačenje! Teodosić promašuje, Kalinić hvata i asistira Petruševu za poene uz faul. 

- 4. minut - Jović juriša ka košu za prve poene, Arauho ubacuje trojku, njegov direktan rival Marjanović lagano zakucava preko njega. Solano solažom izvlači faul Kalinića, siguran sa penala, pa onda snažno zakucavanje! 

 

 

- 3. minut -  Liz upisuje 11 poen, kapitenski nosi Dominikansu Republiku. Adonis Enrikez siguran sa penala posle faula Davidovca. Micić uspešno prodire.

2. četvrtina

 

 

- 10. minut - Za kraj prve deonice trojka Miloša Teodosića iz polu-kontre, na proigravanje Danila Anđušića.

- 9. minut - Teodosić kreće sa asistecijama, proigrava Petruševa, Dominikanci pogađaju šuteve sa poludistance.

- 7. minut -  Bjelica ulazi u seriju poena. Tores na drugoj strani preko Petruševa pogađa, Bjelica ubacuje trojku. Petrušev završava kontru polaganjem uz faul.

- 5. minut - Kapiten Liz upisuje prve poene za svoj tim. Marjanović ponovo do lakih poena.  Posle odlične odbrane, Bjelica lagano zakucava u kontri. Bjelica blokira Toresa u kontri, Liz popravlja.

 

 

- 3. minut - Marjanović ubacuje zicer, Micićeva asistencija. Ognjen Dobrić lagano zakucava u kontranapadu. Micić upisuje dva promašaja iz solo akcija. Marjanović dominantan u reketu, posle promašaja hvata svoj promašaj i lagano zakucava.

1. četvrtina

Selektor Igor Kokoškov je odredio tim koji na papiru je nesumnjivi favorit za plasman na Olimpijske igre.

 

 

Srbija je u grupi A sa Filipinima i današnjim rivalom Dominikanskom Republikom. u grupi B je oslabljena Italija bez največih zvezda, zatim Porto Riko, dok se Senegal povukao zbog problema sa koronom u timu.

 

 

Za Srbiju će igrati: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev i Boban Marjanović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Prvoborac

30.06.2021 11:21

Jedna sugestija za selektora Kokoškova. Vodiš KOŠARKAŠKU, a ne BASKET reprezentciju Srbije! Kako bi smo prošli da je igran basket sa Dominikanskom republikom najbolje se, kao u školskom primeru, videlo u prve 3 četvrtine. Na sreću, selektor se setio da ipak igra košarku i onda su stvari došle na svoje mesto. Reprezentativci bez obzira na ligu, minutažu i učinak u svojim klubovima, uspavani i anemični. Svaka čast igračima Dominikanske republike na srčanoj i hrabroj igri! Veliki su tim!