Srbin definitivno napušta franšizu: Pogledajte GDE Bjelica nastavlja karijeru!

Autor:

Sport

18.01.2021

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Bjelica veoma je blizu odlaska iz Sakramento Kingsa.

RepublikaFoto: Starsport
Bjelicinom vremenu u Sakramentu došao je kraj, ali gde bi sjajni Srbin mogao da nastavi karijeru?

Nekadašnji MVP Evrolige nije zadovoljan što ga je Luk Volton izbacio iz rotacije, Kingsi opet tonu ka dnu Zapada, pa je izgleda došlo pravo vreme za raskid.

Srbin možda ima 32 godine, ali i dalje i te kako može da doprinese u NBA. Lista ekipa gde bi se uklopio veoma je dugačka, takozvane "streč" četvorke (krilni centri koji šutiraju trojke) veoma su tražena roba, pa smo promućkali par scenarija po glavi i preneli vam naše favorite za Bjelicinu sledeću franšizu.

Poziv Bogdanovića da mu se pridruži u Atlanti gotovo je prejak da se Nemanja ne odazove, posebno kada se uzme u obzir Galinarijevo zdravstveno stanje od kada je letos prešao u Hokse za 65 miliona dolara.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Bogdanović i Bjelica ponovo na okupu? Nije nemoguće...

Bjelica ima još godinu dana ugovora na kom zarađuje oko sedam miliona dolara, tako da bi Toni Snel (9,2 miliona) bio adekvatan deo trejda kada je plata u pitanju. Pik druge runde Hoksa trebao bi da bude dovoljan da ubedi Sakramento da pusti Bjelicu na Istok.

Druga destinacija mogla bi da bude Denver Nagetsi. Iako se nikada zvanično nisu dogovarali Sakramento i Denver, Jokić i Bjelica sigurno su prozborili o igranju zajedno, a kada se uzme u obzir nestabilna igra Nagetsa od početka sezone, Bjelica bi mogao da bude pravi veteran da stabilizuje tim.

Kingsi i Denver mogli bi da ugovore i trejd sa više igrača, razne se kombinacije uklapaju, ali bi najlogičnija bila ponuda gde ili Pi Džej Dozijer, ili Vlatko Čančar, ili možda čak Ajzea Hartenštajn i pik druge runde završe u Sakramentu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tandem Bjelica-Jokić mogao bi da bude ubitačan u Denveru

Opcije su zaista beskrajne, ali Bjelicina namera da u karijeri proba da osvoji prsten možda ga odvede u drugi deo Kalifornije.

Los Anđeles Lejkersima možda ne treba, ali Klipersima bi definitivno dobro došao.

Mogao bi i u Finiks da sa Darijom Šarićem formira impozantan balkanski duo, u Filadelfiji bi sjajno širio igru oko Embida i Simonsa, pa gotovo ne možemo da se odlučimo gde bi radije videli sjajnog Srbina.

 

 

 

Odlazak iz Sakramenta je neminovan, ali bi sledeći korak u karijeri Nemanje Bjelice mogao da ga vine u nove visine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zzzionn

19.01.2021 23:30

Jedno su želje, a drugo su čestitke i pozdravi?