PARTIJA SEZONE MARKA SIMONOVIĆA! Zvezda konačno pobedila, crveno-beli PROTUTNJALI kroz Železnik!

Autor:

Sport

12.12.2020

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez problema za izabranike Saše Obradovića u desetoj rundi na Jadranu.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde Džordan Lojd i Marko Simonović

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su FMP u Železniku u 10. kolu ABA lige rezultatom 111:75 (30:19, 31:19, 28:25, 22:12).

Crveno-beli su tako prekinuli niz od četiri poraza u svim takmičenjima, a tok utakmice je dozvolio treneru Saši Obradoviću da izrotira ekipu i ravnomerno raspodeli minutažu.

Gosti su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu. U pre dve četvrtine klub sa Malog Kalemegdana je bio napadački izuzetno inspirisan postigavši 30, odnosno 31 poen. Na veliki odmor Zvezda je otišla sa ogromnih "plus 23" (61:38), pa je bilo jasno kome će pripasti bodovi na Jadranu.

 

 

Najbolji meč ove sezone odigrao je krilni košarkaš Marko Simonović koji je postigao 19 poena, uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja. Njega je pratio kapiten Branko Lazić sa 15 koševa (takođe 4/5 trojke), a dvocifreni su još bili Lojd sa 12 i perspektivni Aleksa Uskoković sa deset.

Kod "pantera", istakao se Stefan Lazarević sa 17 poena, dok je bivši igrač Partizana Marko Pecarski dodao 13 poena.

Višestruki osvajač ABA lige je imao perfektno šutersko rano popodne u "FMP areni", a uspeo je da pogodi čak 20 trojki iz 29 pokušaja, čime se trijumf nijednog momenta nije dovodio u pitanje.

Podsetimo, Crvenu zvezdu naredne nedelje očekuje dupli program u Evroligi. U dvoranu "Aleksandar Nikolić" najpre stiže Alba u utorak, a potom će u petak ukrstiti koplja sa Valensijom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading