(FOTO) BRATSKA SARADNJA: Denver TREJDUJE Jokića?

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

30.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić (25) prelazi u NFL! Bar se tome nadaju Denver Bronkosi, koji su izrazili želju da zbog njegovih maestralnih dugačkih asistencija dovedu srpskog košarkaša iz redova komšijskih Nagetsa, koji se nadmeću u NBA ligi. Naime, NFL franšiza je u ozbiljno problemu jer su joj zbog korone sva četiri kvoterbeka izbačena iz stroja jer su bila u kontaktu sa zaraženim, pa su se, makar i šaljivo, obratili košarkaškom timu iz svog grada za pomoć.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

- Hej, Nagetsi, je li Jokić dostupan? Pitamo za prijatelja - napisali su u šali Bronkosi, koji su sinoć desetkovani igrali meč protiv Nju Orleans Seintsa.

BRATSKI TREJD

Da bi mogao da se snađe i na terenu za američki fudbal, srpski košarkaš je dokazao poslednjih godina u NBA ligi, gde je jedan od boljih bacača i dodavača. Čak su ga i američki komentatori opisivali kao kvoterbeka kada perfektno baci loptu saigračima preko celog terena. Čelnici Denvera još nisu odgovorili ništa o "trejdu" Jokića, ali je srpski košarkaš ranije izjavljivao da se ne bi dobro snašao u NFL.

- Uvek se trudim da pomognem saigračima kako bismo što bolje igrali. Znam da se dosta priča o nekim asistencijama, ali ja ne razmišljam o njima već samo želim da prebacim loptu saigračima. To je sastavni deo moje igre. Video sam da zbog toga komentarišu da bih se odlično snašao i u drugim sportovima, ali najbolje mi ide košarka - rekao je Jokić takođe u šaljivom tonu.

S druge strane, Bronkosima sigurno nije do šale. Tvit njihovog administratora na društvenoj mreži bio je poslednji vapaj da se shvati ozbiljnost situacije sa koronom i problem u kojem su se našli.

 

- Trojica naših igrača su bila u kontaktu sa osobama koje imaju koronu i zbog toga smo odlučili da ih izolujemo. Oni nemaju temperaturu i negativni su nakon testiranja, ali nismo želeli da rizikujemo - objasnili su Bronksi.

Srbija sa Nikolom na OI?

Srpski košarkaši koji nastupaju u NBA ligi moći će da igraju na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine. Najjača liga sveta je objavila plan takmičenja i po tome se plej-of završava 22. jula, a Olimpijske igre počinju dan kasnije. Tako da će Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i ostali moći da se pridruže "orlovima", pa čak i da njihov klub stigne do same završnice NBA sezone.

STIŽE U SAD

Nikola Jokić je već otputovao za Ameriku da bi se pridružio svom košarkaškom timu. Nagetsi startuju predsezonu 12. decembra utakmicom protiv Golden Stejt Voriorsa, potom imaju još dva meča protiv Portlanda, a regularni deo NBA sezone počinje 22. decembra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading