"Beograd najbliži domaćinstvu završnice Evrolige"

Autor:

Sport

17.05.2020

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Štark arene i bivši košarkaš Goran Grbović izjavio je da je Beograd u ovom trenutku najbliži domaćinstvu završnice Evrolige.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Grbović

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Grbović je istakao da je Beograd spreman i da ima iskustvo iz 2018. kada je bio domaćin Fajnal-fora, ali da će sada posao biti mnogo teži, jer je kako kaže, ceo proces je veoma kompleksan jer morate dovesti 18 ekipa u jedan grad, u kojem bi se u tom takmičarskom delu, da bi se završila Evroliga, odigralo šest kola.


Plan je da se takmičarski deo Evrolige završi od 4. do 27. jula, posle čega bi usledila eliminaciona faza.

 - Što se tiče logističkog dela, Beograd je u prednosti u odnosu na sve ostale gradove jer smo mnogo ranije počeli da komuniciramo sa Evroligom, još od onog prvog dana kada je izbacila raspored kako bi se to hipotetički igralo u jednom gradu. Konsultovali smo se i sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i odmah uputili pismo - rekao je nekadašnji igrač Partizana i objasnio:

 - U roku od četiri dana smo na svaki njihov zahtev odgovarali pozitivno, čak im davali neke predloge zbog iskustva koje Beograd ima u organizaciji. Vlada je u roku od četiri dana donela odluku da se iz zemalja iz kojih dolaze učesnici, priznaje test na Covid 19, tako da ne bi bilo karantina za igrače. Neće postojati taj kampus karantin, nego samo kampus. Hipotetički govoreći, kada bi počele da dolaze ekipe, imale bi pripreme do početka takmičenja.

Grbović je objasnio da je i da je Beograd svojom kandidaturom izašao u susret Evroligi u ovoj situaciji.

 - Lako je organizovati Fajnal-for. Kada kažem ''lako'', mislim da vi dobijete tehniku i logistiku iz Evrolige. To su ljudi koji zaista dobro rade. Vi budete samo domaćin i plaćate kotizaciju. Ovo je bez kotizacije - Beograd izlazi u susret Evroligi u ovoj situaciji. U pitanju je drugo po veličini košarkaško takmičenje na svetu, što se tiče profesionalnog takmičenja. Ne verujem da će u bliskoj budućnosti, pa čak i u nekom drugom sportu, biti organizovano ovako nešto - da 18 ekipa u jednom gradu da bi završilo ligu i odigralo završnicu takmičenja - rekao je on.

Odluka o sudbini sezone biće donesena 24. maja, a Beogradu je protivkandidat za završnicu EL i Ljubljana.

 - Ljubljana se prijavila prošle nedelje i ona nam je konkurencija. Mi smo već duboko u toj tehničkoj logistici i prepisci sa Markom Abalom, čovekom koji je zadužen za događaje. Jednostavno, neću da budem zlonameran, ali jedino što Ljubljana ima to što je 1970. Jugoslavija osvojila svetsku titulu u tom gradu i biće 50-godišnjica. Što se tiče košarke i organizacije, Beograd je grad koji je prvenstveno voljen od svih ekipa. Govorim iz ličnih saznanja. Moji prijatelji su direktori nekih klubova ili arena i mi lobiramo za to, ali svi igrači, treneri i predsednici klubova vole da dođu u Beograd. To je naša prednost. Beograd je potpuno spreman da primi igrače i da se završi takmičenje. To bi bilo najpravednije i najpoštenije - zaključio je Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading