TRAGEDIJA: Srpski klub ostao bez Lige šampiona!

Autor:

Sport

13.07.2021

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna, ali ponosna noć za Borac iz Banja Luke.

RepublikaFoto: Starsport
Stojan Vranješ u duelu sa Strahinjom Erakovićem

Borac je eliminisan na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Banjalučani su savladali u revanš meču Kluž sa 2:1 posle 120 minuta igre. Borac je posle 90 minuta vodio sa 2:0, čime je anulirao pobedu Rumuna iz prve utakmice od 3:1.

Ipak, pošto od ove sezone više ne važi pravilo gola u gostima, igrali su se produžeci, u kojima je Borac nažalost primio gol u samoj završnici.

Posle prvih 45 minuta bilo je 0:0, a u nastavku je klub iz Republike Srpske zaigrao mnogo bolje. Borac u razmaku od nekoliko minuta stiže do prednosti od 2:0 golovima iskusnog Vranješa i grčkog napadača Moraitisa.

Do kraja regularnog dela golova više nije bilo, pa se ušlo u produžetke. Kluž je bio nešto opasniji u dodatnih 30 minuta, ali se činilo da će penali odlučiti putnika u drugo kolo kvalifikacija.

Nažalost, Čipčiju je u 118. minutu postigao evrogol sa preko 20 metara i tako doneo svom timu prolaz dalje. Borac je u pokušao da do kraja meča stigne do penala, ali osim nekoliko opasnih napada nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Rumuna.

Iako nisu prošli u narednu rundu, fudbaleri Borca su zaslužili sve pohvale za hrabru predstavu protiv favorizovanog rivala.

Kluž će u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Linkolna sa Gibraltara. Imajući u vidu snagu Linkolna prava je šteta što Borac nije prošao u narednu fazu kvalifikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading