DOKTOR SAOPŠTIO KATASTROFALNU VEST: Eriksen ZAVRŠAVA karijeru!

Autor:

Sport

18.06.2021

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danac ubuduće neće moći da se profesionalno bavi fudbalom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Koban trenutak - Eriksen na meču između Danske i Finske

Scena koja je obeležila dosadašnji tok Evropskog prvenstva viđena je na meču između Danske i Finske (0:1) kada je Kristijan Eriksen ostao da leži na terenu bez svesti. Na sreću, Danac je živ i zdrav, ali kardio hirurg Željko Sutlić ocenjuje da je Danac završio fudbalsku karijeru.

Naime, Eriksenu će biti ugrađen implantabilni defibrilator.

- Ugradnja implantabilnog defibrilatora je rutinska operacija. Ugrađuje se obično nakon sličnog incidenta kakav je doživeo Kristijan Eriksen, kod infarkta povezanog s različitim aritmijama, dakle kada srce ne kuca onako kako bi trebalo - rekao je Sutlić, pa pojasnio:

To je uređaj čija je elektroda pozicionirana u desnom delu srca. Uključen je 24 sata i prati pacijenta. Ako se kod njega ponovo dogodi aritmija, uređaj se pokreće i aritmiju pretvara u normalan srčani rad.

 Iako se s tim uređajem živi normalno, pa čak možete da se bavite i nekim sportovima amaterski, recimo tenisom, na žalost svih ljubitelja fudbala, sigurno je da Eriksen neće moći da nastavi da se bavi profesionalno fudbalom, jer je to težak sport koji zahteva velike fizičke napore – rekao je kardio hirurg.

Podsetimo, Eriksen ima ugovor sa Interom, a važi za jednog od najboljih fudbalera skandinavske selekcije koja je doživela dva startna poraza na kontinentalnom šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading