LUDI MEČEVI: Embid UNIŠTIO Vizardse, Juta preokrenula

Autor:

Sport

30.05.2021

01:33 >> 06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 3:0 u prvoj rundi plej-ofa protiv Vašington Vizardse, dok je Juta povela sa 2:1 protiv Memfisaž

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džoel Embid

Posle dve ubedljive pobede na svom terenu, Filadelfija je pregazila Vizardse u Vašingtonu sa 132:103.

Seventisiksersi su tako stigli nadomak plasmana u drugu rundu plej-ofa.

Pobednik se od prvog do poslednjeg minuta nije dovodio u pitanje. Filadelfija je posle prve četvrtine imala +8. Domaćin je tokom drugog perioda u jednom trenutku prišao na minust četiri, ali to je bilo sve od Vizardsa.

Filadelfija je na poluvremenu vodila sa 72:58. Gosti nisu posustajali ni u drugom poluvremenu, dominirali su u naredna 24 minuta i na kraju stigli do zaista ubedljive pobede. Razlika je u jednom trenutku iznosila maksimalnih +1, a konačan rezultat bio je 132:103.

U pobedničkoj ekipi ubedljivo najbolji je bio Džoel Embid sa 36 poena, Heris je ubacio 20, a Set Kari i Grin po 15, dok je Ben Simons meč završio sa 14 poena.

Kod Vizardsa Rasel Vestbruk je upisao novi tripl-dabl, imao je 26 poena, 12 skokova i 10 asistencija. Pratili su ga Bil sa 25 i Gaford sa 16. Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans upisao je osam koševa.

Četvrta utakmica ova dva tima na programu je 1. juna, takođe u Vašingtonu, koji će u tom meču probati da izbegne popularnu metlu i ostane u plej-of seriji.

Juta Džez je preokrenula u seriji na 2:1 protiv Memfis Grizlisa brejkom 121:111

Već u prvoj deonici Juta je imala +15 i držala vođstvo sve do sredine četvrte kada je usledio preokret, ali je od tada stvari u svoje ruke uzeo Donovan Mičel i sa 10 poena prelomio utakmicu.

Mičel je na kraju imao 29 poena, pratio ga je Majkl Konli sa 27, a po 15 su imali Džordan Klarkson, Bojan Bogdanović i Rudi Gober.

Kod Memfisa je Dža Morant ubacio 28, a jedan manje Dilon Bruks.

Sledeći meč dva tima igra se u Memfisu u utorak

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading