JOKIĆ NE MOŽE SAM: Katastrofa Denvera u Portlandu!

Autor:

Sport

29.05.2021

22:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nagetsi bez šanse u četvrtom duelu, čeka nas dramatičan finiš serije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić na meču protiv Portlanda

Košarkaši Portlanda deklasirali su Denver u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa Zapada rezultatom 115:95.

Na taj način domaći sastav je stigao do izjednačenje u seriji (2:2), a srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio najbolji pojedinac Nagetsa, međutim nije imao adekvatnu pomoć saigrača.

Džoker je duel završio sa 16 poena, uz devet skokova, dok je iz igre imao 7/18. Valja istaći da mu je trener Majk Meloun redukovao minutažu, igrao je tek 27 minuta, a na klupi je proveo dobar deo treće i čitavu četvrtu četvrtinu.

Blejzersi su sjajno započeli susret, a na kraju prve četvrtine već su imali osam poena viška (32:24). Na veliki odmor su otišli sa dvocifrenom razlikom (57:47), a Blejzersi su, čini se, susret i definitivno prelomili početkom trećeg kvartala kada su stekli i 20 koševa prednosti. O dominaciji Portlanda u meču broj 4 najbolje svedoči i podatak da Nagetsi za 48 minuta nijednom nisu uspeli da povedu.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Norman Pauel sa 29 poena, a pratili su ga Mekalum sa 21, odnosno Nurkić sa 17. Interesantno je da Portlandov superstar Demijen Lilard nije imao svoje veče, ubacio je deset koševa, ali uz katastrofalnih 1/10 iz igre.

Kod Nagetsa, pored Jokića, dvocifreni su bili još Moris i Kampaco sa po 12, te Grin sa 11 poena.

Peta utakmica igra se u utorak u Koloradu, na zadovoljstvo publike u Srbiji, takođe od 22 časa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojsa

30.05.2021 06:01

Nije tacna tvrdnja ,,Jokic nemože sam"!!! Od starta utakmice , Jokic je gresio u pogadjanju na koš.Prvih pet minuta je svaki pokusaj da poentira bio je promasaj!!! Ovo je bilo bledo izdanje naseg Jokica, i necudi njegovo ppvlacenje iz igre !