MARADONA KAO LENJIN! Telo argentinske IKONE biće OTKOPANO zbog OVOG šokantnog zahteva!

Autor:

Sport

20.12.2020

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procueli i detalji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legendarni Dijego Armando Maradona

Smrt jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala Dijega Armanda Maradone i posle mesec dana je u žiži svetske javnosti, a ovoga puta je njegov advokat Matijas Morla otkrio njegov zahtev.

Naime, popularni "El Pibe" je izrazi želju da se njegovo telo po smrti balzamuje i smesti u mauzolej, po ugledu na Vladimira Lenjina.

- Posle dublje analize, želim da izrazim svoju želju da posle smrti moje telo bude balzamovano i izloženo u muzeju. Treba da bude okruženo trofejima, nagradama koje sam za života osvojio i drugim dragim predmetima i da tako moji obožavaoci mogu i dalje da me obožavaju - napisao je Maradona u pismu 13. oktobra, nešto više od mesec dana pre smrti.

Morla, koji je pravni zastupnik poslednje Dijegove devojke, Veronike Ohede, dodao je:

- Plan je da se sagradi taj mauzolej, gde bi fanovi mogli da se okupljaju. O tome je Maradona razgovarao i sa svojom braćom. Predlog koji imamo je ozbiljan i već je zatvorena finansijska konstrukcija, ali poslednju reč će imati Argentinska fudbalska federacija koja bi i rukovodila mauzolejem - poručio je Morla.

Podsetimo, Maradona je preminuo u 61. godini života, a sa Brazilcem Peleom podelio je priznanje za najboljeg igrača 20. veka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading