ON JE TO ZASLUŽIO: Još jedan stadion poneo ime po Dijegu Maradoni!

Autor:

Sport

19.12.2020

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Dijega Maradone šokirala je sve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Maradona

Fudbalski svet se na razne načine oprašta od legendarnog Argentinca. Ipak, najveću čast je El Pibeu ukazao Napoli koji je svoj "San Paolo" stadion preimenovao u "Dijego Armando Maradona", a sada se na isti korak odlučila i Himnazija.

Maradona je nešto manje od poslednja tri meseca života proveo kao trener Himnazije iz La Plate i ostavio je neizbrisiv trag u klubu.

Zbog toga, Himnazija je donela odluku da promeni ime stadiona u "Gradski stadion La Plate Dijego Maradona". Osim toga, jedna tribina stadiona će poneti ime po oš jednom fudbalskom velikanu Argentine koji je preminuo ove godine, bivšem selektoru Gaučosa Alehandru Sabelji.

Inače, stadioni Napolija i Himnazije nisu jedini na svetu koji nose ime po legendarnom Maradoni. Prvi klub u igračkoj karijeri El Pibea Argentinos Juniors je svoj stadion preimenovao u "Dijego Maradona" još za života nekadašnjeg mađioničara sa loptom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading