Legendarni Brazilac POSLAO SNAŽNU PORUKU Mesiju posle oborenog rekorda!

Autor:

Sport

20.12.2020

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leo Mesi izjednačio se sa Peleom po broju golova za jedan klub, pa je jedan od najboljih fudbalera svih vremena odlučio da pošalje Argentincu čestitke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Legendarni Pele poslao je čestitke Maradoninom fudbalskom nasledniku Mesiju posle obaranja njegovog rekorda

Mesi je protiv Valensije postigao 643. pogodak za Barselonu, čime se izjednačio sa Peleovim rekordom u Santosu.

Omaleni genije za Katalonce je debitovao za sa 17 godina davne 2004. godine, pa je od tada odigrao 748 mečeva za "Blaugranu". 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesi je u dresu Barselone do sada postigao 643 gola

Iako je Brazilcu trebalo samo 665 utakmica da postigne isti uspeh, Pele ništa ne oduzima od Mesijevog uspeha.

- Znam da i ti, kao i ja, znaš da nema boljeg mesta od doma svog, pa bih želeo da ti čestitam na prelepoj karijeri u Barseloni. Svaka ti čast na istorijskom rekordu - napisao je Pele na Instagramu, pa je nastavio.

- Priče kao naše, ljubav prema jednog klubu svo to vreme, nažalost su sve ređe u fudbalu. Zbog toga ti se još više divim - dodao je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

 

Legendarni "zlatni dečak" debitovao je sa svega 15 godina za Santos, pa je za 18 godina sa njima osvojio šest titula, kao i dva Kopa Libertadoresa. 

Klub je napustio tek kada je 1975. prešao u Ameriku, pa deluje kao da bi Mesi i Pele mogli da imaju bizarno slične putanje u fudbalu.

 

 

 

O Mesijevom odlasku iz Španije polemiše se već godinama, ali se realnost za katalonski klub bliži munjevitom brzinom, pošto on na leto može da ih napusti bez obeštećenja.

Ako je verovati medijima sa Ostrva, on i njegov bivši trener Pep Gvardiola već se dogovaraju o nastavku saradnje, pa bi Argentinac mogao da provede dve sezone u Sitiju, pa da ode u SAD, tačnije u Nju Jork Siti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading