TAMNA STRANA 2020: Neka vam njihovi LIKOVI budu opomena da usporite! Oni su izgubili živote u saobraćaju, STRADALA I BEBA od samo osam meseci!

Autor: Republika

Hronika

01.01.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije rekapitulacija godine koje se rado prisećamo, ali životi koji su izgubljeni u saobraćaju ne smeju biti zaboravljeni. Te tragedije koje su mnoge porodice rasturile i zavile u crno treba da budu opomena svima onima koji su svakodevno za volanom. Život nema cenu, nigde niste zakasnili ako stignete živi i zdravi. Razmišljajte o tome na kraju ove i početku nove godine.

RepublikaFoto: Montaža
Foto: Ilustracija

Avio nesreća kod Loznice

Nesreća koja je šokirala celu Srbiju svakako je bio pad aviona u kom su dva pilota izgubila živote...

Avion ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije srušio u petak 25. septembra oko devet časova u ataru sela Brasina, između Malog Zvornika i Loznice. U nesreći su poginula dva pilota - Dejan Krsnik (49) i Zvonko Vasiljević (43).

Da tragedija bude još veća, stradali Vasiljević je iz tog kraja, iz susednog mesta Donja Borina, a prema nekim informacijama, nekoliko minuta pre nesreće on je zvao majku i rekao joj da će nadleteti njenu kuću.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dejan Krsnik

DEJAN KRSNIK

Pilot-major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Zvonko Vasiljević

ZVONKO VASILJEVIĆ

Pilot-kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Prilikom pada aviona povređen je i Vitomir Atanasijević, u čije dvorište su se obrušili delovi letelice. Jedan od prvih ljudi koji mu je pritekao u pomoć jeste njegov komšija, vojno lice u penziji, Milan Spasojević.

RepublikaFoto: facebook.com/Smiljka T.
Smiljana Trivić

U STRAVIČNOJ NESREĆI NASTRADALA TRUDNICA: Rekla ocu "srećno" i otišla u smrt

Septembar je definitivno bio crn mesec u Srbiji... Devetog dana tog meseca u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Dobanovačke petlje poginuli su Predrag G. (41) i Smiljana T. (35). Dve osobe su teže povređene. Smiljana T. je bila u drugom stanju, u sedmom mesecu trudnoće!

Do nesreće je došlo kada je na kamion “EHL transporta”, koji se nalazio u zaustavnoj traci, naleteo na „pežo 308“.

Na mestu nesreće morali su da intervenišu i vatrogasci, a tela su izvučena iz automobila oko 10 časova.

RepublikaFoto: e-stock/Č. VUKOJIČIĆ
Mesto nesreće

Smiljanin otac Veljko Mataković se tada slomljen od šoka prisetio poslednjeg susreta sa ćerkom...

- Sedeli smo, pričali i pili kafu. Ona mi je rekla ćao, srećno. I nismo više divanili, niočemu. Mi smo ovde, kući, ona ode svojim putem - rekao je on. 

Njena majka, Nedeljka Mataković je posle nesreće bil očajna i otkrila kako ju je zvala na telefon u trnucima kada je ona već bila mrtva. 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Predrag G.

- O Bože što ja nisam otišla nego moje mirno, pametno, staloženo i razumno čedo koje je u sebi nosilo život i radovalo se budućem životu. Trebalo je da za nedelju dana ode na trudničko, a da je Darko, njen verenik zameni na poslu, koji se ispostavio kao koban po nju. Bila je mrtva , a majka ju je uzalud zvala na telefon - jecajući priča Nedeljka.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Saša Č. i njegova ćerka Marija Č.

OTAC I ĆERKA POGINULI NA MOTORU

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi na autoputu kod Smedereva 18. avgusta su nastradali otac i kćerka Saša Č. ( 45) i Marija Č. (17) iz Bora. Do nesreće je došlo u traci Beograd-Niš, kod mesta Mihajlovac kada je vozač motocikla, marke „honda“, najverovatnije usled velike brzine, kao i klizavog kolovoza, izgubio kontrolu u krivini.

Prema informacijama koje su mediji tada preneli, oni su bili u Ambasadi Kanade kako bi završili sve oko kanadske vize koju su neposredno pre nesreće dobili.

Marija Č. je završila drugu godinu Gimnazije "Bora Stanković", a u Boru su je poznavali kao nadarenu glumicu. Talenat je pokazala još kao dete u Dramskom studiju za decu borskog Centra za kulturu.

- Marija je bila jedna od najtalentovanijh glumica u dramskom studiju. U svim predstavama glumila je glavne uloge, što dovoljno govori o njenoj daru. U dramskom studiju je bila od početka 2012. godine - kaže Simonida Gavrić rukovodilac Dramskog studija za decu.

RepublikaFoto: Printscreen/facebook.com
Braća koja su nastradala

DVA ROĐENA BRATA POGINULA U ISTOM TRENUTKU

Braća D. A. (32) i P. M. (22) poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Rucka kod Umke dok su se vraćali kući sa posla.

Nesreća se dogodila kada je vozač automobila "bmw-a" D. A. izgubio kontrolu, sleteo s puta i udario u betonsku banderu. Od siline udarca braća po majci preminula su na mestu.

Kako su mediji tada preneli, njih dvojica su žurili da stignu kući pre policijskog časa. 

RepublikaFoto: facebook.com/Nenad Stanojević
Nenad i Ivana sa sinom

BEBA OD 8 MESECI NASTRADALA KOD SALAŠA

Osmomesečni dečak Igor Stanojević stradao je u subotu u saobraćajnoj nesreći kod zaječarskog mesta Salaš.

Mališanu je majka Ivana Stanojević (31) dala ime po pokojnom bratu Igoru Angelovu (22) koji je 13. januara 2018. godine stradao sa njenim roditeljima Zoranom (47) i Dragicom (47) u blizini istog mesta kod Salaša.

Vozači Đurđijan Dragojević (25) i Miloš Miljković (35) uhapšeni su zbog izazivanja te nesreće u kojoj je stradao dečak koji je sa majkom sedeo na zadnjem sedištu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Ivana i Nenad

Mladići su se tog dana sudarili sa Ivaninim suprugom Nenadom Stanojevićem koji je vozio "pežo 106", dok su pokušavali da ga zaobiđu. Miljković je vozio "citroen pikaso", a Dragojević "pež0 307". Mladići su se, prema nezvaničnim informacijama, trkali.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić/Vozači tramvaja (i ostalo GSP osoblje)
Bojan Perać

VOZAČ AUTOBUSA POGINUO U ZEMUNU

U stravičnom sudaru dva autobusa i jednog automobila, koji se dogodio u Zemunu, poginuo je vozač autobusa Bojan Perać (31).

Bojan je po zanimanju bio pekar, a od 2018. godine je radio kao vozač autobusa. Završio je Hemijsko-prehrambenu tehnološku školu.

Podsetimo, teška saobraćajka dogodila se na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske u Zemunu u kojoj je na licu mesta stradao vozač GSP-a, a povređeno je i nekoliko putnika u autobusu privatnog prevoznika, kao i vozači putničkog vozila i privatnog autobusa.

- Autobus GSP-a je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45. Na vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je velika materijalna šteta - navodi se u saopštenju GSP "Beograd".

GSP "Beograd" je izrazilo najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život.

RepublikaFoto: facebook.com/Mladen Vasiljevic
Tanja i njen verenik

PROŠLA GODINA POČELA SMRĆU MLADE TANJE

Tragedija koja se dogodila u saobraćaju odvela je u smrt Tanju Savić (25) koja se vraćala sa reprize proslave Nove 2020. godine u jednom hotelu.

Za volanom je bio drug poginule Tanje Savić i njenog verenika Milana Vasiljevića koji je pukom srećom izbegao smrt.

Milan Dinić (25) iz Katuna koji je na putu Aleksinac - Žitkovac izgubio kontrolu nad vozilom "Opel kalibra" i udario u behaton ploče koje su bile pored puta, a onda u još jedan parkirani automobil, gde je Tanja preminula na licu mesta.

Verenik je pokušao da je izvuče iz automobila svoju verenicu Tanju Jović (25) i da joj pomoć nakon stravične saobraćajne nesreće u selu Žitkovac, ali nije uspeo. Izdahnula mu je na rukama, a njegov oproštajni status na Fejsbuku govorio je o tome da su dvoje mladih planirali budućnost zajedno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading