FENJERAŠ PROPISNO NAMUČIO JUNAJTED: Mančester jedva pobedio Šefild

Autor:

Sport

17.12.2020

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester junajted nastavio je sjajan niz na gostujućim terenima i u Šefildu gde je slavio trijumf rezultatom 3:2 (2:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester junajteda

Šefild junajted je po prvi put ove sezone postigao dva gola, ali mu to nije bilo dovoljno ni za bod.

"Crveni đavoli" su čak peti put ove sezone u Premijer ligi uspeli da posle trijumfuju posle preokreta i zadržali su maksimalan učinak u gostima – 6 od 6.

Krenuli su iz "minusa" na "Bramal lejnu", pošto je Dejvid Mekgoldrik već u petom minutu doveo domaće u prednost. Veliku grešku napravio je golman Din Henderson, koji je letos baš iz Šefilda prešao u Mančester.

Međutim, gosti iz industrijskog grada bili su bolji i pitanje je bilo momenta kada će izjednačiti. To je učinio Markus Rašford u 26. minutu, kada je izveo pravu majstoriju. Dugu loptu "zalepio" je za nogu i odmah posle prijema "probušio" mrežu rivala. Sedam minuta kasnije potpuni preokret.

Majstorsku loptu Pola Pogbe u gol za 2:1 je pretvorio Entoni Marsijal. Posle šest minuta igre u nastavku Rašford je postigao svoj drugi, a Mančesterov treći gol na meču. Tada je sve bilo rešeno, iako su gosti u završnici sebi dozvolili dramu.

Mekgoldrik je svojim drugim golom u 87. minutu doneo nadu Šefildu. U nadoknadi je veliku šansu za 3:3 imao Lis Muset, ali se Din Henderson iskupio za kiks iz 5. minuta i spasao je Mančester junajted protiv svog bivšeg kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading