FANTASTIČAN DERBI NAJBOLJIH TIMOVA U ENGLEKSOJ: Firmino u nadoknadi vremena srušio Totenhem i doneo Liverpulu čelo Premijer lige!

Autor:

Sport

16.12.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula savladali su Totenhem u derbi meču 13. kola Premijer lige sa 2:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Firmina i Aldervajrelda

Ovim trijumfom Redsi su preuzeli prvo mesto od večerašnjeg rivala i sada imaju tri boda više od Sparsa.

Sve u svemu, dinamičan meč, sa dosta uzbuđenja i taktičkih nadmudrivanja, a rešen je u 90. minutu pogotkom Roberta Firmina.

Totenhem je prvi zbog gol razlike, ali u svakom slučaju, uzbuđenja su zagarantovana.

Meč na „Enfildu“ igrao se pred 2.000 gledalaca, pošto je Liverpul prešao u Zonu 2 restrikcija zbog koronavirusa, a počeo je minutom ćutanja u znak počasti Žeraru Ulijeu, bivšem menadžeru Liverpula koji je preminuo u utorak u 73. godini.

Liverpul je bolje počeo meč, krenuli su „redsi“ od starta u prepoznatljivu ofanzivu i već u prvoj akciji Aleksander-Arnold je pripretio golu gostiju, ali je od svega bio samo korner.

U 11. minutu posle centaršuta Hendersona sa leve strane, Firmino je zahvatio loptu glavom, a Ugo Ljoris odličnom intervencijom sprečio vođstvo domaćina.

Žoze Murinjo je, očekivano, prepustio loptu Liverpulu i Totenhem je čekao svoje prilike iz kontri i u 18. minutu su prvi put pripretili.

Mohamed Salah je u 21. minutu posle dodavanja Robertsona prvi put pripretio, ali nedovoljno dobro, da bi u 26. minutu Egipćanin ispravio propušteno.

Kertis Džons je petljao sa loptom, ona se odbila do Salaha koji je sa 15 metara šutirao, lopta se od noge Tobija Aldervirelda odbila i dobila čudan efe, završivši preko Ljorisa u mreži ekipe iz Londona.

Ipak, Totenhem nije dugo čekao na izjednačenje.

Posle greške na sredini terena, krenula je brza kontra, Lo Selso je proigrao Hong Min Sona, igrač iz Južne Koreje je utrčao i preciznim udarcem u bliži desni donji ugao, savladao Alisona Bekera.

VAR je pogledao situaciju, presušeno je da je Son bio u liniji sa Risom Vilijamsom i odluka Entonija Tejlora da je gol je ostala na snazi.

Mogao je do odlaska na poluvreme i Sadio Mane nešto više da uradi, ali je u 41. minutu šutirao po sredini gola i Ljoris je lako odbranio.

Drugo poluvreme počelo je velikom šansom za goste, tačnije Stivena Bergvajna, koji u 46. minutu umalo da iskoristi grešku Risa Vilijamsa.

Četiti minuta kasnije, nova greška domaćin, tačnije golmana Alisona, Kejn je pokušao udarcem iskosa da ga iznenadi, ali je golman domaćina stigao u poslednji čas da interveniše i spreči gol.

Pokušao je Salah u 57. minutu udarcem sa 22 metra, Ljoris je odbranio, a onda još dve velike prilike za goste.

Stiven Bergvajn je u 63. minutu posle dodavanja Sona utrčao iskosa sa leve strane i pogodio stativu, da bi posle kornera Kejn pokušao glavom i zamalo bio neprecizan.

Nejasno je kako već tada gosti nisu vodili, mada je Salah u 69. minutu posle greške Kejna mogao i bolje da šutira i ta prilika za domaće je propala.

Četiri minuta kasnije, prilika za Liverpul. Džons je vešto proigrao Manea, Senegalac je šutirao i pogodio prečku.

Imao je Hari Kejn novu priliku u 79. minutu, ali je šutirao pored leve stative gola Alisona.

Izgubili su snagu i jedni i drugi u finišu, ali je domaćin smogao snage da posle odličnog centaršuta u 90. minutu preko Firmina, koji je loptu zakucao glavom pod prečku dođe do velike pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading