Fudbaler Zvezde DOBIĆE NAJBOLJU MOGUĆU POMOĆ: Kataija LEČI MIHIN DOKTOR!

Autor:

Sport

08.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predlog Mihajlovića, kuma trenera Zvezde Dejana Stankovića, Aleksandra će u Bolonji pregledati Mikele Kavo, direktor hematologije u bolnici "Sant Orsola".

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković pomogao je Kataiju da preko njegovog kuma Siniše Mihajlovića dođe do italijanskog stručnjaka

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai (29) dobiće najbolju moguću negu, pošto će ga u Bolonji pregledati doktor koji je izlečio Sinišu Mihajlovića od leukemije!

Reč je o Mikeleu Kavu, direktoru hematologije u bolnici "Sant Orsola", koji je legendi srpskog fudbala pomogao da pregura najgore trenutke u životu i pobedi opaku bolest.

Čim je saznao da Katai ima bolest krvi, Siniša je predložio kumu Dejanu Stankoviću da krilni napadač dođe u Bolonju da bi se obavili svi neophodni pregledi i učinilo sve što je moguće da momak iz Srbobrana što pre sredi stanje koje ga muči.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čim je čuo za Kataijev problem, Miha je Dekiju sugerisao da ga pošalje u Bolonju

Očekuje se da će Katai do kraja godine otputovati u Bolonju da bi se treći put u životu suočio sa posledicama trombocitopenije. Ova bolest nastaje kada koštana srž ne stvara krvne pločice ili kada ih slezina u prevelikoj meri razgrađuje. Posledice toga su krvarenje u koži i unutrašnjim organima.

- Čim je saznao u kakvom je stanju Katai, Mihajlović je odmah preko Dejana Stankovića ponudio pomoć fudbaleru Crvene zvezde jer i sam zna kroz šta je prošao u periodu dok se borio sa leukemijom. Njegov lekar Mikele Kavo jedan je od svetskih stručnjaka za bolesti krvi i ako neko može da pomogne Aleksandru da se što pre i bezbolnije oporavi od bolesti, onda je to on - tvrdi naš sagovornik blizak Aleksandru Kataiju.

RepublikaFoto: Starsport
Mikele Kavo doktor je koji bi mogao da izleči povremenog reprezentativca Srbije

Neverovatno zvuči da fudbaler Crvene zvezde na svake četiri godine ima probleme sa trombocitopenijom. Prvi put mu se to desilo 2012, dok je bio u Vojvodini na pozajmici iz Olimpijakosa, drugi put 2016, dok je nosio dres Alavesa, i 2020, kad je drugi put došao na Marakanu.

U sezoni 2012/13. trener Vojvodine bio je Nebojša Vignjević, koji je pokušao da se priseti kako je izgledao Katai kada je prvi put imao zdravstvenih problema.

- Sećam se da je imao neki problem sa krvi. Ali davno je to bilo. Znam da je delovalo kao da ne želi da se trudi na treninzima, a, u stvari, nije mogao da pruži maksimum zbog prirode te bolesti. Nadam se da će ponovo biti dobro - ispričao je Vignjević za "Srpski telegraf".

 

Sam Aleksandar Katai ispričao je da je tokom prvog suočavanja sa bolešću dobio čak 10 kilograma jer su terapije kojima je bio podvrgnut zahtevale mirovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading