FUDBALER ZVEZDE IMA OZBILJNE ZDRAVSTVENE PROBLEME: Kataija napala autoimuna bolest!

Autor:

Sport

07.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Katai, jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde, vodi bitku protiv autoimune bolesti, saznaje Srpski telegraf! Lucidni krilni napadač crveno-belih trenutno je smešten na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu dok čeka dodatne analize, koje će ga približiti odlasku u Italiju na dodatna ispitivanja. Srpski telegraf je u vikend-izdanju otkrio da će Kataiju odlazak kod najboljih lekara u Bolonju srediti trener Dejan Stanković.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Katai

U ovom italijanskom gradu najbolje su klinike za ispitivanje krvi, što najbolje zna Dekijev kum Siniša Mihajlović, koji se tamo lečio i izlečio od leukemije na klinici "Santa Orsola". Zdravstveno stanje reprezentativca Srbije daleko je od idealnog i sigurno je da će propustiti ostatak sezone.

NAJBOLJI LEKARI

Tako će Crvena zvezda bez njega na proleće jurišati na što bolji plasman u Ligi Evrope i napadati duplu krunu u domaćim okvirima.

- Aleksandar Katai primljen je na VMA, gde će se obaviti dodatne analize da bi njegova amamneza bila popunjena i prihvatljiva za uslove u Italiji. Dejan Stanković pronašao mu je najbolje moguće lekare u Bolonji i očekuje se da Katai sigurno pre kraja 2020. ode u Italiju da bi se dalje lečio od autoimune bolesti koja je napala njegov organizam. Ono što je sigurno jeste da Aleksandar neće igrati fudbal do kraja sezone - kaže naš dobro obavešteni izvor sa Marakane.

RepublikaFoto: Starsport

Naš sagovornik navodi da je Katai slične probleme imao i 2012, ali da se nisu ovako snažno manifestovali. Bivši fudbaler Los Anđeles Galaksija ima nizak hemoglobin i konstantno je umoran.

- Katai ima nizak hemoglobin, što je jedan od prvih simptoma anemije. Slično stanje, samo blaže, imao je i 2012. On će najverovatnije morati tri meseca na terapije, a dok je na njima, neće moći da ima nikakve fizičke aktivnosti - tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

IGRAO PROTIV ŠKOTA

Autoimune bolesti nastaju tako što imuni sistem greškom napada naš organizam. U toj situaciji imuni sistem pogrešno vidi neke delove tela kao strane i onda napada zdrave ćelije. U normalnim situacijama imuni sistem brani organizam od virusa i bakterija.

 

Katai je poslednju utakmicu odigrao 12. novembra. Bio je to duel u kom je Srbija poražena od Škotske posle penala u baražu za Evropsko prvenstvo. Poslednji put dres Zvezde Katai je nosio na utakmici protiv Inđije 8. novembra. Fudbaler iz Srbobrana na 19 utakmica ove sezone postigao je 10 golova i upisao pet asistencija.

ŠTA SU AUTOIMUNE BOLESTI

- Nastaju kada imuni sistem greškom napadne sopstveni organizam

- Infekcije i hemikalije mogu izazvati njihovo brže ispoljavanje

- Najčešće se javljaju između 15. i 44. godine

- U većini slučajeva pogađaju žene

- Umor, bol u mišićima i temperatura su najčešći simptomi

- Dijagnostikuju se vađenjem antitela

- Neizlečive su, mogu samo da se kontrolišu lekovima

- Zasad je poznato da ih ima više od 80

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading