ZASLUŽENO: Čudesni Holand dobitnik prestižnog priznanja!

Autor:

Sport

21.11.2020

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norveški napadač Erling Holand dobio je nagradu za najboljeg mladog fudbalera godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erling Holand

Nagrada, koju uručuje italijanski list "Tuttosport", a koju je prošle godine osvojio Portugalac Žoao Feliks, dodeljuje se najboljem igraču do 21 iz vodećih evropskih liga.

Norvežanin je zasluženo izabran ove godine, a najveće konkurente imao je u saigraču iz Dortmunda Englezu Džejdonu Sanču, Kanađaninu iz Bajerna Alfonsu Dejvisu, napadaču Mančester Junajteda Mejsonu Grinvudu i 18-godišnjoj senzaciji Barselone Ansu Fatiju.

Holand je tokom sezone 2019-20 postigao ukupno 44 gola u svim takmičenjima, od čega 16 na 18 utakmica za Borusiju iz Dortmunda, u koju je stigao iz austrijskog šampiona Salcburga.

Ove sezone pridodao je još šest golova u žuto-crnom dresu Borusije.

Poslednjih godinu dana interesovanje za 20-godišnjeg golgetera pokazali su neki od najvećih klubova na svetu poput Real Madrida i Mančester Junajteda, ali njegov otac takođe nekadašnji norveški reprezentativac Alf Inge Holand poručio je da njegov sin u ovom trenutku ne želi "hleba preko pogače".

 - Kad igraš dobro logično je da veliki klubovi pokazuju interesovanje, ali sve su to spekulacije. U ovom momentu ni Erling ni ja ne razmišljamo o drugom klubu. Potpisali smo dugoročan ugovor sa Dortmundom, koji je fantastičan klub za Erlinga u ovom trenutku. Nikad ne znate šta donosi budućnost, ali sad je cilj da Erling postiže golove i osvaja trofeje sa Borusijom - rekao je Alf Inge Holand.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading