CRVENO-BELI MAJSTOR: Ben ispisao nove stranice Zvezdine istorije!

Autor:

Sport

19.08.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Evropu sa 5:0 na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
El Fardu Ben

Junak trijumfa srpskog šampiona bio je El Fardu Ben koji je postigao het-trik.  Golgeter sa Komora je postao tek treći fudbaler u 21. veku koji je postigao het-trik za Zvezdu u UEFA takmičenju, a prvi stranac. Pre Bena po tri puta su uspeli da savladaju golmana rivala Nikola Žigić, protiv Nistrua, i Dejan Lekić na meču sa Dinamom Tbilisijem.

Takođe, Ben je golovima protiv Evrope stigao do devet pogodaka na internacionalnoj sceni koliko je postigao i Dejan Savićević. Ispred Bena i Savićevića su samo Đurovski, Šestić i Boaći koji su postigli po deset golova. 

Od kako je debitovao za Crvenu zvezdu pa do danas, El Fardu Ben je odigrao 92 meča. Postigao je 52 gola, asistirao 23 puta i tri puta bio šampion Srbije.

Podsećanja radi, Ben već dve i po godine nosi crveno-beli dres. Stigao je u transferu vrednom pola miliona i postao heroj. Već u prvoj polusezonu sa osam golova najavio je da će "delije" skandirati njegovo ime sa tribina. Potom je u pohodi na Ligu šampiona pogodio  protiv Spartaksa, pogodio i asistirao protiv Suduve, dva puta i asistirao protiv Spartaka iz Trnave.  A tek oni koje je postigao u Salcburgu! Sa dva gola protiv Salcburga odveo je Zvezdu u toliko čekanu grupnu fazu elitnog takmičenja.

Međutim, pored klicanja i dizanja u nebesa, Ben je otpisivan nekoliko puta. Otpisan je pred drugu grupnu fazu Lige šampiona, pa čak i ove sezone. Zvezda ima dovoljno napadača, ali i pored toga juri novog. Zašto? Već ima prvog napadača, potvrdio je to i trener Dejan Stanković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading