PROTESTI PROTIV PREDSEDNIKA BELORUSIJE: Buna protiv Lukašenka

Autor:

Sport

17.08.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Škurin: Odbijam da predstavljam državu dok vlada Lukašenko. Živela Belorusija!

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Lukašenko

Buna protiv Aleksandra Lukašenka (65) prenela se i van granica Belorusije! Minulog vikenda beloruskom narodu borbi protiv Lukašenkovog režima podršku su pružili navijači u Rusiji i Poljskoj, a izjavu koja je obišla Evropu poslao je najtalentovaniji beloruski fudbaler Ilja Škurin (20). Napadač CSKA postigao je gol u trijumfu nad Tambovom (2:1), pokupio aplauze čitavog stadiona, a potom je poručio da neće igrati za reprezentaciju dok je Lukašenko na čelu države.

- Odbijam da predstavljam državu u nacionalnom timu sve dok je Lukašenkov režim na vlasti. Živela Belorusija - poručio je Škurin.

Reč je o momku koji je bio najbolji strelac beloruskog šampionata prošle sezone i za kog su "armejci" Dinamu iz Bresta platili 500.000 evra na ime obeštećenja. Posle pomenutog meča u Moskvi uhapšeno je 12 navijača CSKA koji su na ogradu tribine okačili zastavu samoproklamovane Narodne republike Belorusije iz 1918. godine, koju su ugasili boljševici. Crveno-bela zastava, koja simbolizuje borbu protiv Lukašenkovog režima, viđena je i na meču Spartaka i Ahmata (2:0), uz poruku "Živela Belorusija".

Napadač CSKA iz Moskve Ilja Škurin

Podršku narodu Belorusije pružili su i poljski navijači. Ista zastava našla se na mečevima Leh - Odra i Belhatov - Legija, uz poruku "Sloboda za Belorusiju".

Aleksandar Lukašenko 26 godina vlada Belorusijom, a Evropska unija i SAD njegov režim karakterišu kao autoritarni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading