Premijer liga pomerila prelazni rok!

Autor:

Sport

06.02.2020

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerligaški klubovi su izglasali da prelazni rok u Engelskoj ponovo traje do kraja avgusta umesto do početka prvog kola što je bilo pravilo u prethodna dva leta. Potvrđeno je i da će sledeća sezona Premijer lige početi 8. avgusta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi propisi kada su transferi u pitanju

Na leto 2018. godine Premijer liga je izmenila pravilo o prelaznom roku pa su tako klubovi u elitnom engleskom rangu mogli da dovode igrače do početka prvog kola. Ispostavilo se da je to previše rano, a posebno su timovi imali problema ukoliko nisu stigli da naprave sve transfere.

Sada će prelazni rok biti ponovo do 1. septembra, što jeste smetalo nekim menadžerima ali se ispostavilo da više smeta nemogućnost da se ekipa ukomponuje na vreme.

Takođe je problem i što ostale lige nisu pomerile svoj prelazni rok i zadržale su pravilo da do kraja avgusta timovi mogu da dovode fudbalere.

Inače Premijer liga i u seozno 2020/21. počinje veoma rano. Prvi meč prvog kola će se igrati u petak 9. avgusta. Po mišljenju mnogih trenra to je prerano jer timovi nemaju dovoljno vremena za pripreme, a to će ove godine biti dodatni problem jer će se igrati i Evropsko prvenstvo i Kopa Amerika.

Fudbaleri koji igraju ta takmičenja imaju obavezne dve sedmice odmora, a poslednji će doći oni čije reprezentacije budu stigle do polufinala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading