Očistite creva ovim sokom: Recept Viktorije Semjonove za izbacivanje toksina iz tela

Autor: alternativa-za-vas.com

Lifestyle

17.01.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još je u davna vremena grčki filozof Hipokrat izjavio da sve bolesti započinju u crevima. Ta misao nikad nije zvučala tako istinito kao danas kada svedočimo tolikom broju ljudi obolelih od raka debelog creva.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ako vaša creva ne funkcionišu pravilno i ne prazne se redovno, u vašem telu se zadržava toksični otpadi, koji se posle resorbuju u organizam i bukvalno vas truju iznutra. 

Ako jedete već dugo prženu, masnu i industrijsku hranu, zasićenu toksinima i aditivima, zid vašeg debelog creva obložen je stvrdnutom sluzi i kolonijom "neprijateljskih" bakterija. 

Zbog toga vaš organizam ne može da apsorbuje većinu hranjivih supstanci, a to postupno slabi vaš imunitet te vas čini podložnima raznim obolenjima. 

Zbog toga, put do zdravlja započinje - detoksikacijom creva. 

Detaljan detoks prema receptu Viktorije Semjonove: 

Da biste priuštili sebi detaljan detoks i osnažili ceo organizam, isprobajte recept koji je osmislila Viktorija Semjonova, ruski stručnjak za prirodne oblike lečenja. 

Napitak za detoks creva 

Konzumacijom ovoga napitka možete ne samo očistiti creva, već i sprečiti razvoj raka debelog creva. Koristite samo domaće i ekološki uzgojene namirnice. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Sastojci: ½ kg šargarepe; ½ kg sveže cvekle; 1 šaka naseckanih sušenih kajsija; 1 šaka grožđica; 1 supena kašika meda. 

Priprema: Šargarepu i cveklu naseckajte na sitno te ih stavite u lonac. Zakuvajte vodu u drugom loncu pa njome prelijte povrće tako da vode bude dva prsta iznad povrća. 

Potom dodajte naseckane sušene kajsije i grožđice. Stavite na vatru pa čim zakuva sklonite lonac s vatre. Kada se ohladi, dodajte u tečnost 1 supenu kašiku meda. 

Prebacite na neko hladno mesto i ostavite da odstoji 12 sati. 

Zatim procedite tečnost kroz gazu i čuvajte je u frižideru. Triput dnevno popijte po pola čaše, i to pre obroka. Komadiće voća i povrća takođe možete konzumirati posebno ili ih jednostavno dodajte u obrok. 

Kako biste što bolje očistili creva, primenjujte ovaj recept mesec dana. Navedena količina biće vam dovoljna za 2 dana. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Dobrobiti sastojaka iz ovog napitka 

Cvekla izvrsno čisti creva, jetru i krv te sprečava nastanak bubrežnog i žučnog kamenaca. Osim vitamina B1, B2, B6 i C, sadrži ceo spektar minerala, poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, fosfora, stroncija i broma. Zahvaljujući aminokiselini betainu, cvekla sprečava i nastanak ćelija tumora u organizmu. 

Šargarepa ima snažna antioksidativna svojstva te sadrži beta-karoten, koji se u telu pretvara u vitamin A. Taj vitamin je snažan borac protiv slobodnih radikala i čuvar vašeg imuniteta, koji je i esencijalan za rast ćelija i zdravlje očiju. 

Šargarepa čisti krv i bubrege, uravnotežuje nivo šećera u krvi i štiti od raka. 

Dobrobiti sušenih kajsija i grožđica su višestruke. Ovo sušeno voće u kombinaciji eliminiše višak sluzi iz vaših trbušnih organa te doprinosi zdravlju jetre i pankreasa. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Sušene kajsije deluju poput blagog laksativa te podstiču eliminaciju otpada iz organizma. Grožđice takođe podstič probavu te ublažavaju anemiju i smanjuju rizik od raka. 

Med, prirodni zaslađivač, koji se popularno naziva i "tečnim zlatom", često se primenjuje kao prirodni lek u narodnoj medicini. 

Sadrži belančevine, vitamine i minerale preko potrebne organizmu te ima snažna antibakterijska svojstva. Prirodni med sadrži probiotike koji podstiču aktivnost tzv. dobrih bakterija u crevima. 

Dodatni saveti za zdravlje creva: 

Izbegavajte masnu, prženu i prerađenu hranu i gotova jela. Jedite kupusasto povrće poput kelja, brokolija, kupusa... Konzumirajte hranu bogatu vlaknima, poput integralnog pirinča, zelenog lisnatog povrća, jabuke, bobičasto voćae i lanene semenke, jer takva hrana dodatno čisti zid creva i podstiče probavu. Uzimajte probiotike ili tzv. dobre bakterije, koje doprinose optimalnoj funkciji crevne mikroflore. Konzumirajte što više vode i nezašećerenih biljnih čajeva, koji ispiraju i eliminišu toksine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading