Zašto MAČKE naglo menjaju RASPOLOŽENJE

Autor: opusteno.rs, Republika

Lifestyle

07.05.2020

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici mačaka verovatno su imali prilike svedočiti ponekad vrlo promenjivom ponašanju svojih ljubimica. U jednom vam trenu mirno predu u krilu, a u drugom se podsetite da su vrlo bliski srodnici tigra i lava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mačke su samopouzdana i nezavisna vrsta pa se uglavnom dobro snalaze i same u prirodi. Odlični su lovci i dobro se skrivaju i beže od većih predatora. Zbog toga vrlo brzo reaguju na sve promene u okolini, tako da im se raspoloženje može potpuno promeniti u samo jednom trenutku.

Brzi refleksi i reakcije odlična su strategija preživljavanja, ali nama ljudima mogu biti zbunjujući.

Mačka ponekad prede kada je frustrirana i treba joj uteha pa se može dogoditi da nije zadovoljna onime što joj u tom trenutku pružate. Možda joj smeta nešto iz okoline što niste primietili.

Svaka je mačka individualac pa bi bilo najbolje posvetiti se proučavanju i shvatanju ponašanja pojedine mačke, umesto traženja generalnih objašnjenja. Zato posmatrajte i dobro upoznajte svoju mačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading