Stop izgladnjivanju! OVE namirnice brzinski tope salo - navalite!

Autor:

Lifestyle

13.06.2020

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Višak kilograma najveća je muka pred leto i lepo vreme, pa često gladujemo do iznemoglosti, što nikako nije dobro za naše zdravlje. Zato predlažemo da se latite namirnica koja tope salo na stomaku i drugim problematičnim mestima i tako dovedete figuru do savršenstva.

RepublikaFoto: Photo by Louis Hansel on Unsplash
Foto: Ilustracija

Pogledajte koje namirnice morate da uvrstite u svoj jelovnik ukoliko želite da smršate.

Riba

Nije nepoznanica da je riba izuzetno zdrava namirnica, a ako ste u potrazi za onom koja će vam 'otopiti' masno tkivo onda svakako obratite pažnju na losos i tunu. U sebi sadrže proteine i zdrave masnoće koje pomažu kod mršavljenja. Ribu jedite barem tri puta nedeljno, a najbolje ju je kombinovati sa svežim povrćem.

Jaja

Iako se mnogo raspravljalo o tome kako su jaja nezdrava, na kraju se ipak ispostavilo da su takve pretpostavke pogrešne. Samo se ne sme preterati s količinama. Jaja su definitivno odlična namirnica kod mršavljenja i pomažu kod sagorevanja masnoća. Za to je zaslužan vitamin B12, kojim jaja obiluju. Jedite ih 3-4 puta nedeljno.

Cimet

Namirnica koju bi svaka žena koja pokušava smršati trebala imati u svojoj kuhinji svakako je cimet. To je snažan začin s višestrukim zdravstvenim beneficijama. Osim toga, ubrzava metabolizam i održava stabilnim nivo šećera u krvi. Može se koristiti u velikom broju jela i napitaka, bez bilo kakvih ograničenja.

Čili papričice

Ako možete podneti začinjenu hranu, onda biste svakako trebali u svoj jelovnik uključiti čili papričice koje su odlične za mršavljenje i sagorevanje kalorija.

Maslinovo ulje

Zdrave mononezasićene masnoće dobre su za naše zdravlje, a i pomažu organizmu u sagorevanju masti. Ekstra devičansko maslinovo ulje je prepuno takvih masnoća i to je glavni razlog zašto biste trebali da ga uvrstite u svoju ishranu.

Kokos

Kokos je supernamirnica ako želite da smršate. Bogat je izvor masnoćama koje pomažu da vaša jetra pravilno funkcioniše, a upravo je jetra zaslužna za sagorevanje masti i izbacivanje toksina iz našeg tela. Kako kokos poseduje antivirusna svojstva, pomaže jetri kod detoksikacije. Najbolje je koristiti kokosovo ulje koje možete dodati u hranu koju kuvate, u jogurt ili žitarice. Preporučuje se da dnevno uzimate dve kašičice kokosova ulja.

Limun

Limunov je sok odličan dodatak svakoj hrani, a izvrstan je za izbacivanje toksina iz tela i sagorevanje masti. Obiluje vitaminom C i poboljšava probavu pa ga svakako uključite u svoju ishranu. Mlaka voda s limunom je savršen način da započnete jutro!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading