SARU VEZALI KAO NAJGOREG KRIMINALCA: Srpkinja pred sudom u Kotoru negirala krivicu

Autor:

Hronika

31.08.2018

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Osnovnom sudu u Kotoru juče je počelo suđenje Beograđanki Sari Vidak (20), kojoj se na teret stavlja da je fizički napala Jelenu Stanišić, sudiju Prekršajnog suda u tom gradu. Sara je iz pritvora dovezena u marici, a više stražara ju je sprovelo, sa sve lisicama na rukama, kao da je u pitanju pripadnik ozloglašenog "škaljarskog" ili "kavačkog klana".

RepublikaFoto: www.facebook.com/Vidak Saraa

Incident

Ona je izjavila da nije tačno da je ogrebala sudiju Jelenu Stanišić.

- Nisam ja napala sudiju, već se dogodilo potpuno suprotno. Upozorila sam sudiju da se ne ponaša korektno, a onda me je ona uhvatila za ruku i izgurala napolje i počela da viče da sam ja nju napala - iznela je u svojoj odbrani juče studentkinja iz Srbije. Ona je imala i dosta toga da kaže o saslušanju, kada je postupajuća tužiteljka Ljiljana Milić prekršila njena prava.

- Nije mi rekla da imam pravo da se branim ćutanjem, kao ni da imam pravo na posetu ambasadora Srbije u Crnoj Gori. Ponašala se krajnje neprijateljski i nekorektno, a ja sam se osećala nemoćnom da bilo šta kažem. Sve je to bilo iživljavanje, a ne saslušanje. Zato nisam ni htela da potpišem zapisnik - rekla je Sara.

 Saru dovezli u marici, a više stražara je sprovelo u sud sa sve lisicama na rukama

Advokat Srđan Lješković, koji je zastupa pred sudom, izjavio je da tužilaštvo manipuliše dokazima, a da su navodna tri ovlašćenja drugim advokatima, koja je pokazala tužiteljka Milić, a koju je potpisala majka Sare Vidak, "očigledni falsifikati".

Odbijeno jemstvo

Sari Vidak se na teret stavlja da je 14. avgusta u Prekršajnom sudu u Kotoru napala sudiju Jelenu Stanišić i nanela joj lakše povrede. Sara je uhapšena i određen joj je pritvor do 30 dana, a sud nije prihvatio ni jemstvo od 10.000 evra kako bi se branila sa slobode. Sukob je, po rečima sudije Stanišić, nastao prilikom prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, Sarinog momka. Mlada Beograđanka, navodno, nije bila zadovoljna ishodom, pa je napala sudiju, što su i ona i njena porodica demantovali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dacha

31.08.2018 17:51

Eh , kada je politika u pitanju uvek nadrljaju neduzni - za primer...