JUTKA PUŠTEN IZ PRITVORA! Bivši predsednik opštine Brus na slobodi

Autor:

Hronika

04.06.2021

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, pušten je iz pritvora u Kraljevu. Kako su nam rekli u Specijalnim tužilaštvu u Kraljevu, Jutka je pušten u toku jučerašnjeg dana. Njegov bivši pomoćnik, Miloš Azdejković i dalje je u pritvoru.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Brus
Milutin Jeličić Jutka

Pred tužilaštvom u Kraljevu, u toku je postupak istrage protiv Milutina Jeličića zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Kako piše Blic, u toku je postupak dokaznih radnji protiv Azdejković Miloša zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju i krivično delo trgovina uticajem.

- Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana, rešenjem Višeg suda u Kraljevu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, a koji je produžen rešenjem od 25. maja. Protiv osumnjičenih pritvor je određen na osnovu Zakonika o krivičnom postupku, jer su postojale osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke - kažu iz tužilaštva.

Iz tužilaštva kažu da je su u postupku istrage ispitani su svi svedoci i to 26 svedoka iz rešenja o određivanju pritvora, tako da je prestao razlog zbog kog je pritvor određen, te je osumnjičenom Milutinu Jeličiću ukinut pritvor u četvrtak 3. juna.

- Osumnjičeni Miloš Azdejković se još uvek nalazi u pritvoru, jer u postupku dokaznih radnji nisu ispitana još dva svedoka navedena u rešenju o određivanju pritvora, a koji će se ispitati u narednom periodu - navode iz tužilaštva.

Kako su rekli, postupak istrage i dokaznih radnji je u toku i još uvek se prikupljaju dokazi, tako da će se tek nakon završene istrage doneti odluka da li će biti podignuta optužnica, za koje krivično delo i ko će njom biti obuhvaćen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading