OTKRIVEN NOVI TAJNI SEF VELJE NEVOLJE! Još jedan dokaz protiv mafijaškog klana

Autor:

Hronika

08.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U policijskoj istrazi grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića inspektori su otkrili nove tragove.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Starsport
Veljko Belivuk

U kući u kojoj Belivuk živi sa suprugom na Zvezdari otkriven je novi sef s novcem, a u njemu 20.000 evra. Takođe, zahvaljujući svežim podacima koje policija svakodnevno dobija od krtica iz Belivukovog klana, istražni organi došli su i do još jednog štek-stana koji je koristio Velja Nevolja, ovog puta u Pančevu.

Nezvanično saznajemo da je ključ tog stana, uz Belivuka, imala samo njegova supruga. Prema preporuci muža, ona je u Pančevo dolazila bez mobilnog telefona da bi se izbeglo eventualno praćenje signala, ali ta lokacija je procurila do nekolicine pripadnika srpskog ogranka "kavačkog klana", a od jednog od njih koji bi sada da dobije status zaštićenog svedoka i do policije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Kuća Velje Nevolje
Sklapanje mozaika

- Svaki trag je značajan, ma koliko se činio sitan jer jedna informacija vodi do druge i tako se sklapa mozaik delovanja ove grupe. U kokainskom biznisu sa crnogorskim šefovima, pre svega, sa Radojem Zvicerom, obrtali su se milioni evra. Te pare je najuža Belivukova ekipa razbila na manje iznose i rasejala po tajnim lokacijama, po pravilu u šifrovanim sefovima. Jednom takvom imala je pristup samo Belivukova žena. Prateći trag ovog novca, u stanju smo da otkrijemo i ostale štekove klana - objašnjava izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Prethodno je u Belivukovoj kući na Zvezdari nađeno oko 60.000 evra. Pretresom kuća i vikendica koje je koristio Belivukov klan nađena je i za istragu važna dokumentacija, kriptovani telefoni, svežnjevi ključeva objekata koje su koristili, a među njima i kuće na Rudniku.

Ministar policije Aleksandar Vulin i Ninoslav Cmolić, v. d. načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije, potvrdili su nedavno da policija nastavlja rad na prikupljanju dokaza protiv Belivukove organizovane kriminalne grupe.

Likvidirani po Zvicerovom nalogu
RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Osim Milana Ljepoje, Gorana Veličkovća Goksija i Zdravka Radojevića, za koje policija pretpostavlja da su likvidirani u Ritopeku, istražni organi sumnjaju da je u Kući smrti ubijeno još najmanje dvoje ljudi. Nije isključeno da je taj spisak duži jer policija traga za najmanje 12 nestalih, od kojih su gotovo svi bili u nekakvoj vezi s poslovima Veljka Belivuka i njegovog crnogorskog šefa Radoja Zvicera. I srpska policija je, uz crnogorsku, raspisala poternicu za Zvicerom baš zbog toga. Sumnja se da su neka ubistva u Srbiji, ali i širom Evrope, počinjena baš po Zvicerovom nalogu. On je i dalje u bekstvu.

Telefonski signali

Dosadašnja kruna te istrage, osim DNK tragova, snajpera i drugog naoružanja nađenog na stadionu Partizana, jeste otkriće tajnog bunkera u vikendici u Ritopeku. Iza plakara i blindiranih vrata koja su se otvarala šifrom nađen je neverovatan arsenal oružja, kao i oko 10 kilograma eksploziva.

Daljom pretragom otkrivena je mašina za mlevenje mesa koju su pripadnici klana koristili za uklanjanje posmrtnih ostataka svojih žrtava ubijenih u vikendici. Potom su ostatke delova tela pakovali u kese i bacali ih u Dunav. Iz istog razloga zbog kojeg Belivukova žena nije nosila telefon sa sobom kad je odlazila u Pančevo, pripadnicima klana bilo je zabranjeno da dok bacaju kese u reku nose telefone. Navodno, jednom su zaboravili na to, a kad je Belivuk to saznao bio je čak spreman i da ih likvidira u paničnom strahu da ih ne otkriju telefonski signali. Niko od ljudi za koje se smatra da su ih pripadnici klana na prevaru namamili u Ritopek i tamo ubili nije, takođe, smeo da na namešteni "prijateljski" sastanak ponese mobilni telefon.

- Te mere opreza ipak su bile nedovoljne, što je pokazala dosadašnja istraga. I tek će pokazati - kategoričan je naš sagovornik.

ŠTA JE DOSAD NAĐENO

RepublikaFoto: Starsport

- snajper na stadionu Partizana

- 80.000 evra u tajnim sefovima

- desetine pištolja, revolvera, mitraljez i ostalo naoružanje u bunkeru u Ritopeku

- krvavi kombinezon, delovi garderobe koji pripadaju žrtvama

- industrijska mašina za mlevenje mesa i zidarski alat koji su koristili za mrvljenje kostiju

- automobili kojima su sačekivali žrtve i vozili ih do štek-kuća i stanova

- DNK tragovi i kosti za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading