RASPAD NATO: Turci uplatili Rusima depozit za S-400!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

12.09.2017

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je Ankara izvršila uplatu depozita za ruske protivavionske raketne sisteme S-400, saopštio je turski list "Hurijet". Značaj ove vesti prevazilazi samo puku robno-novčanu razmenu, jer Turska je član zločinačke NATO alijanse, koja ne gleda blagonaklono na dobre odnose bilo koje zemlje s Rusijom, a kamoli neke svoje članice. Ako tome dodamo i trvenja između SAD, predvodnice Alijanse, i Turske, zbog američke podrške Kurdima i neizručenja Fetulaha Gulena, koga Ankara optužuje za pokušaj puča prošle godine - legitimno je zapitati se - da li Turci spremaju odstupnicu za istupanje iz NATO saveza?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Posle Crvenog trga moćni S-400 uskoro i u Ankari?

- Naši prijatelji su već potpisali sporazum o S-400. Koliko znam, takođe je uplaćen depozit. Proces će biti nastavljen. I ja i gospodin Putin smo odlučni po tom pitanju - rekao je Erdogan novinarima nakon dolaska iz Kazahstana.

Protivraketni sistem S-400 "Trijumf" predviđen je za visoko efikasno uništenje strateških i taktičkih aviona, balističkih raketa, hipersoničnih ciljeva i drugih sredstava vazdušnog napada. Ugovor o isporuci sistema takođe je potpisan i sa Kinom. Krajem avgusta Federalna služba za vojno-tehničku saradnju objavila je da je primila oko deset zahteva za kupovinu S-400.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading