Rusija: Nema opravdanja za Severnu Koreju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

26.08.2017

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejsko lansiranje balističke rakete u okviru vojnih vežbi ne treba opravdavati, ali oni su izazvani vojnim vežbama koje izvodi druga strana — SAD, Japan i Južna Koreja, saopštio je za Sputnjik zamenik predsednika komiteta Državne dume za odbranu Jurij Švitkin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Severna Koreja ipalila tri balističke rakete kratkog dometa

- Ne opravdavam akcije Severne Koreje, ali vojne vežbe koje izvodi druga strana predstavljaju provokaciju. SAD, Japan, Južna Koreja preduzimaju akcije - izvode vojne vežbe. Prvo su 15. avgusta izveli američko-japanske vojne vežbe, a 21. avgusta američko-južnokorejske vojne vežbe. Po mom mišljenju, oni su izazvali akcije Severne Koreje - izjavio je za Sputnjik Švitkin.

- Ako bi sve strane sele za pregovarački sto i osigurale bezbednost u ovom regionu, ne izvodeći vojne vežbe i smanjujući napetost, to bi naravno dovelo do mirnije situacije - izrazio je poslanik svoje mišljenje.

Parlamentarac je naglasio da se Rusija zalaže za održavanje pregovora na diplomatskom nivou, prekid izvođenja različitih vojnih vežbi i lansiranja raketa, prekid borbenih akcije sa obe strane.

Severna Koreja je danas ispalila tri balističke rakete kratkog dometa, saopštila je američka vojska, nakon više sedmica pojačanih tenzija između Vašingtona i Pjongjanga.

Rakete su ispaljene u trenutku kada desetine hiljada američkih i južnokorejskih vojnika učestvuju u zajedničkoj vojnoj vežbi na koju Pjongjang gleda kao na visoko provokativnu probu za invaziju na severnokorejsku teritoriju, prenosi AFP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading