Tramp ozbiljno rešio da "pobedi" prethodnike u borbi protiv uragana!

Autor: Tanjug

Svet

26.08.2017

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred naletom uragana Harvi, predsednik SAD Donald Tramp nastoji da situaciju drži pod kontrolom - za razliku od svojih prethodnika koji nisu adekvatno odgovorili na uragane Katrina i Endrju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Donald Tramp ozbiljno shvatio situaciju sa uraganom

Nevolje vezane za uragan već su počele - tri kruzera ne mogu da se vrate u luku u Teksasu, zatvorenu zbog oluje.

Tramp je, u poruci objavljenoj na Tviteru, ohrabrio "sve koji su na putanji uragana Harvi da slede savete i naloge svojih lokalnih i državnih zvaničnika".

- Nastavićemo da pratimo uragan Harvi, kao i pripremljenost i napore koje u odgovoru na njega pružaju državni, lokalni i federalni zvaničnici - naveo je Tramp na toj društvenoj mreži.

On je poželeo sreću svima koji se nađu na predviđenoj putanji opasne oluje treće kategorije, dok su njegovi pomoćnici distribuirali fotografije na kojima Tramp drži brifing u Ovalnom kabinetu i najavljuje da će iduće nedelje posetiti opasnu zonu, prenosi AFP.

Uragan nazvan Harvi najsnažnija je oluja u poslednjih najmanje 10 godina koja je pogodila teritoriju Teksasa, donevši olujni vetar i kišu, a zvaničnici su upozorili da se očekuju "poplave katastrofalnih razmera".

"Oko" uragana je pogodilo oblast 48 kilometara severoistočno od grada Korpus Kristi, prenosi AP.
Desetine hiljada ljudi napustile su tu oblast bežeći od uragana, a iz priobalnog gradića Rokport koji se našao na putu uragana prištižu izveštaji o šteti, ali za sada nema izveštaja o povređenima ili žrtvama.
Nevolje vezane za uragan počele su i ranije, pa je tako kompanija "Karnival Korp" saopštila da tri njena kruzera nisu mogla da se vrate u luku Galvston u Teksasu, koja je zatvorena uoči naleta Harvija.

Dva broda - "Karnival fridom" i "Karnival vejlor" uputiće se ka Nju Orleansu, gde će se snabdeti, a putnici će tamo moći da se iskrcaju, ali im je kompanija savetovala da to ne rade, najavivši da će se brodovi vratiti u Galvston čim to bude izvodljivo, prenosi Rojters.

Treći brod, "Karnival briz", produžiće boravak u Kosumelu, u Meksiku, a ka Galvstonu će krenuti ovog vikenda, saopštila je ista kompanija.

Dalja zakazana krstarenja sva tri broda biće skraćena, a putnicima će troškovi biti refundirani.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading