NATO vrišti na "agresivnu Rusiju"

Autor: blic.rs

Svet

25.08.2017

06:47 >> 07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da "ugrožava stabilnost i bezbednost u Evropi svojim agresivnim ponašanjem".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg je optužio Rusiju da je loša po "okolinu"

- Mi smo aktivno sarađivali kako bismo izgradili strateško partnerstvo sa Rusijom posle perioda Hladnog rata - rekao je Stoltenberg na konferenciji o odbrani i miru u Italiji, dodavši da je, međutim, agresivno ponašanje Rusije je narušilo stabilnost i bezbednost u Evropi.

Stoltenberg je naveo da ruska "ilegalna aneksija Krima" predstavlja "prvi slučaj da je posle Drugog svetskog rata neka evropska zemlja uzela silom teritoriju druge zemlje".

- Rusija nastavlja da destabilizuje istočnu Ukrajinu. To je konflikt u kojem je gotovo 10.000 Ukrajinaca ubijeno i to je u ogromnoj meri promenilo bezbednosni kontekst - kazao je on.

Šef NATO je, ipak, dodao da on ne želi konfrontaciju sa Rusijom i da snažno veruje u dijalog.

On je takođe kazao da će NATO poslati dva posmatrača da prisustvuju zajedničkoj vojnoj vežbi Rusije i Belorusije "Zapad 17", nakon što ih je Minsk pozvao, prenosi AFP .

Vojna vežba "Zapad 17" održaće se od 14. do 20. septembra na teritoriji Belorusije, a dolazi u vreme zategnutih odnosa između Rusije i SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading