VOJNA VEŽBA: NATO šalje dva eksperta u Belorusiju!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.08.2017

13:00 >> 12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO će poslati dva eksperta na zajedničke vojne vežbe Belorusije i Rusije "Zapad 2017", saopštio je izvor u pres-službi alijanse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vojna vežba Rusije i Belorusije dočekaće i NATO specijalce

- Belorusija je pozvala strane vojne atašee da tokom dana prisustvuju za počasne goste (na vežbama) na svojoj teritoriji i NATO će tamo poslati dva stručnjaka - saopštili su u alijansi.

Istovremeno, izvor u službi za saradnju sa medijima je istakao da to nije isto što i praćenje vežbi u saglasnosti sa Bečkim dokumentom koji predviđa „održavanje brifinga o scenariju i toku vojnih vežbi, mogućnost razgovora sa pojedinačnim vojnicima o ovim vežbama, kao i izvođenje preleta zone vežbi“.

Sa svoje strane, Generalni štab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da će dva ukrajinska verifikatora biti po pozivu poslata u Belorusiju da bi posmatrala vojne vežbe „Zapad 2017“.

Belorusko-ruske vojne vežbe „Zapad 2017“ održaće se od 14. do 20. septembra na teritoriji Belorusije. Ranije je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije saopštila da su pozvani posmatrači iz sedam zemalja, kao i brojne međunarodne organizacije. Osim Ukrajine, poziv za posmatranje vežbi dobile su Letonija, Litvanija, Norveška, Poljska, Švedska i Estonija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading