TURSKA OŠTRO: Ne može Nemačka da diktira politiku!

Autor: Tanjug

Svet

17.08.2017

10:22 >> 09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski ministar za evropska pitanja Omer Čelik je izjavio da komentari nemačke kancelarke Angele Merkel o zaustavljanju procesa širenja carinske unije između Ankare i EU, štete kredibilitetu tog bloka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Omer Čelik oštro odgovara Merkelovoj

- To je neprikladna izjava. Trebalo bi da naglasimo da nijedna članica EU ne bi smela da daje naređenja evropskim insititucijama ili evropskim procesima - izjavio je Čelik na konferenciji za novinare u Ankari, a prenosi agencija Rojters.

- Ovakve situacije su veoma opasne, budući da štete kredibilitetu EU - naveo je.

Čelik je ocenio da će Turska i EU biti na dobitku od izmena u carinskoj uniji, i pozvao je Berlin da odgovori na zahtev Turske za izručenje profesora teologije koji se sumnjiči za ključnu ulogu u prošlogodišnjem vojnom puču.

Nemačka kancelarka je u sredu izjavila da neće biti širenja carinske unije i "nikakve vrste produbljenja" odnosa između Turske i EU, nakon serije sporova povezanih sa turskim strogim kažnjavanjem onih koji su odgovorni za prošlogodišnji neuspeli pokušaj vojnog puča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading