Makronova bez titule prve dame Francuske

Autor: Tanjug

Svet

09.08.2017

09:26 >> 10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga francuskog predsednika Brižit Makron verovatno neće dobiti zvaničan status prve dame, nakon pokrenute peticije, a njena pozicija biće zvanično definisana krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

RepublikaFoto: Tanjug
Makronova bez titule prve dame

Makronova će, međutim, imati malobrojno osoblje u svojoj kancelariji koja je smeštena pored muževljeve, piše "Politiko". Makron je želeo da formalizuje funkciju prve dama uprkos kontroverzama o troškovima i statusu te funkcije.

Jelisejska palata nije se oglašavala tim povodom, ali je portparol vlade Kristof Kastanje na svom Tviteru naveo da Brižit Makron ima svoju ulogu i odgovornosti, ali da ustav neće biti menjan.

- Tražimo transparentnost i da se objasni koja sredstva ima na raspolaganju. Nema izmene Ustava, nema novih sredstava, nema plate za Brižit Makron. Zaustavite licemerje - napisao je on.

On je dodao da Brižit Makron dnevno prima 200 pisama dnevno i održava vezu sa francuskom javnoštću u najvećoj diskreciji.

Predsedništvo će njenu poziciju razjasniti krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, rekao je jedan zvaničnik koji je takođe ponovio da neće biti promene ustava da se uvede funkcija prve dame, prenosi AFP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading