JEDNOGLASNO! SVETA GORA otkazala poslušnost patrijarhu Vartolomeju?!

Autor: intermagazin.rs

Svet

20.10.2018

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nezvaničnoj informaciji Sveti Kinot Svete Gore, koji je vrhovna vlast ove monaške republike, otkazao je poslušnost Vaseljenskoj patrijaršiji i patrijarhu Vartolomeju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sveta Gora

Zbog najnovijih dešavanja na relaciji Moskovske patrijaršije i Carigradske patrijaršije, bilo je govora u medijima da vernici ruske crkve neće moći više dolaziti na Svetu Goru jer su Vaseljenska patrijaršija i Moskovska ušle u raskol, a Sveta Gora se nalazi pod jurisdikcijom Vaseljenske patrijaršije.

Navodno je Sveti Kinot zasedao u utorak sa predstavnicima svih 20 manastira Svete gore i doneo jednoglasnu odluku po kojoj Sveta Gora Atos više nije pod jurisdikcijom Vaseljenske patrijaršije, već autonomni deo Grčke, koji je pod upravom 20 manastira Svete Gore. Po ovoj odluci manastiri i crkve Svete gore su Svetogorske, a ne Konstantinopoljske patrijaršije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading