NEVIĐENI MONSTRUMI! Uhapšena 4 MLADIĆA zbog požara u Atini!

Autor: Tanjug

Svet

25.07.2018

17:06

Grčka policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih za podmetanje jednog od požara u predgrađima Atine.

Tanjug/AP
Nezapamćena tragedija u Atini

U požarima je tokom protekla dva dana život izgubilo 80 osoba, među kojima su i deca, dok je više od 180 povređeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali.

Kako prenose grčki mediji, četvorica uhapšenih su starosti između 22 i 26 godina, a privedeni su dok su se skrivali u jednoj od napuštenih kuća. 

Uzroci više požara u naseljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni. 

Utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji. 

Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno. 

Tanjug/AP

Prema poslednim informacijama, u požarima na Atici stradalo je 80 ljudi, ali se još uvek registruju imena nestalih. 

Portparol Grčke vatrogasne brigade, Stavrula Malari, izjavila je da se potraga za nestalima nastavlja u potpuno spaljenim naselima Vusja, Mati i Rafina. 

Grčki centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da su na teren upućeni njihovi psiholozi pri vatrogasnoj službi koji bi građanima, koji su pretrpeli materijalnu štetu ili u požaru izgubili članove porodice, pomogli savetima. 

Na teren se, kako se navodi, spremaju i specijalne mobilne jedinice epidemiologa, doktora i medicinskih sestara koji će biti zaduženi za zaštitu javnog zdravlja, preneo je grčki portal In. 

Inače, grčka vlada je juče proglasila trodnevnu žalost u celoj zemlji.

Komentari (0)

Loading