ZNALI SU DA ĆE IM HAMAS POBITI SUNARODNIKE! Šokantne informacije iz Izraela

Autor:

Svet

18.06.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dokumentu, koji je, kako se izveštava, videla javna televizija Kan, navodi se da je ID posmatrao Hamas kako sprovodi seriju obuka u kojima su militanti vežbali napade na izraelske vojne položaje i civilne zajednice u kibucima

ZNALI SU DA ĆE IM HAMAS POBITI SUNARODNIKE! Šokantne informacije iz Izraela

Foto: tanjug

Izraelska vojska je znala za Hamasove planove da napadne južni Izrael nekoliko nedelja pre 7. oktobra.

Čak su znali koliko talaca militantna grupa planira da zarobi, prema izveštaju izraelskog javnog emitera Kan.

Dana 19. septembra 2023, divizija Izraelskih odbrambenih snaga u Gazi je navodno distribuirala interni obaveštajni dokument u kojem se detaljno opisuje planirani napad Hamasa, izveštava Tajms of Izrael.

U dokumentu, koji je, kako se izveštava, videla javna televizija Kan, navodi se da je ID posmatrao Hamas kako sprovodi seriju obuka u kojima su militanti vežbali napade na izraelske vojne položaje i civilne zajednice u kibucima.

Prema dokumentu koji je Kan video, ID je takođe znao da Hamas obučava svoje jedinice kako da zarobe taoce i kako da ih čuvaju nakon što su vraćeni u pojas Gaze.

Južna komanda IDF-a i divizija Gaze takođe su napisali u dokumentu, prema Kanovim rečima, da očekuju da će Hamas uzeti između 200 i 250 talaca.

Zvaničnici su čak imali informacije o tome kako Hamas namerava da postupa sa taocima u određenim ekstremnim okolnostima i koja pravila je Hamas postavio za pogubljenje talaca, prenela je televizija.

Izrael je pogrešno verovao, objavio je Tajms of Izrael, da Hamas nikada neće moći da prođe visokotehnološko obezbeđenje granice nazvano „Gvozdeni zid“, koji se sastoji od betona, tunela i žilet žice, zajedno sa mitraljezima na daljinsko upravljanje.

Ovaj sistem je instaliran dve godine pre napada.

Taj propust je sprečio šefove izraelske obaveštajne službe da urade bilo šta u vezi sa internim izveštajem u kojem se detaljno navode planovi Hamasa, izvestio je Kan njuz.

I zar Izrael navodno nije znao za Hamasove planove samo nekoliko nedelja pre 7. oktobra.

Militanti Hamasa napali su 7. oktobra južni Izrael, ubivši 1.200 ljudi i uzevši stotine talaca, od kojih su mnogi i dalje u zatočeništvu. Tačan broj talaca koji je uzeo Hamas nije jasan, ali Izrael procenjuje da ih ima oko 240, od ​​kojih je oko 116 još u Gazi, preneo je Volstrit džornal.

Izraelski vazdušni napadi i rat koji je usledio protiv Hamasa u Gazi ubili su više od 37.000 Palestinaca, od kojih su mnogi žene i deca, prema izveštajima palestinskih zdravstvenih vlasti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading