PREMINUO GRADONAČELNIK KOJI JE PREDAO KUPJANSK: Kijev ne prašta izdaju (VIDEO)

Autor:

Svet

11.06.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Genadij Macegora postao je gradonačelnik Kupjanska 2020.

PREMINUO GRADONAČELNIK KOJI JE PREDAO KUPJANSK: Kijev ne prašta izdaju (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Bivši gradonačelnik Kupjanska, Genadij Macegora, koga su ukrajinske vlasti optužile za veleizdaju, preminuo je u bolnici, javili su Telegram kanali Maš i Baza, ne navodeći izvor informacija.

Maš piše da je bivši gradonačelnik preminuo u moskovskoj bolnici ne vraćajući se svesti.

Ruski i ukrajinski mediji skrenuli su pažnju i na objavu navodno Macegorine majke u kojoj se navodi da je njen sin preminuo juče, 10. maja 2024. godine.

Na stranici Ljudmile Macegore nema drugih objava. Macegorina smrt nije zvanično prijavljena.

Ranije je Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine saopštila da je izvršen pokušaj atentata na bivšeg gradonačelnika Kupjanska u Starom Oskolu u Belgorodskoj oblasti. O pokušaju atentata pisali su i ruski Telegram kanali. Konkretno, Maš je tvrdio da je Macegora upucan u blizini njegove kuće, nakon čega je hitno prevezen u Moskvu u teškom stanju.

Genadij Macegora postao je gradonačelnik Kupjanska 2020. Nakon invazije ruskih trupa na Ukrajinu dobrovoljno je stupio u punu saradnju sa Rusijom, a u junu 2022. godine, potpisao takozvani protokol za stvaranje okupacione administracije Harkova.

Nakon oslobađanja Kupjanska od strane ukrajinskih o

Krajem februara 2022. godine, Generalno tužilaštvo Ukrajine optužilo je Macegoru za izdaju i zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine.

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading