MIR NA POMOLU? Hamas prihvatio rezoluciju Saveta bezbednosti, odgovor Netanjahua ŠOKIRAO SVE

Autor:

Svet

11.06.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik Hamasa Sami Abu Zuhri potvrdio je danas za Rojters da ta grupa prihvata rezoluciju i da je spremna da pregovara o detaljima

MIR NA POMOLU? Hamas prihvatio rezoluciju Saveta bezbednosti, odgovor Netanjahua ŠOKIRAO SVE

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da mu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu tokom jučerašnjeg sastanka potvrdio svoju posvećenost planu za prekid vatre u Gazi i da je ocenio da je "obećavajući" odgovor Hamasa na taj predlog.

"Sastao sam se sa premijerom Netanjahuom sinoć i on je potvrdio svoju posvećenost predlogu", rekao je Blinken, govoreći o rezoluciji Saveta bezbednosti o prekidu vatre u Gazi koji je usvojen sinoć na predlog Sjedinjenih Američkih Država.

Blinken je dodao da je "obećavajuć" znak to što je grupa Hamas pozdravila usvajanje rezolucije.

Predstavnik Hamasa Sami Abu Zuhri potvrdio je danas za Rojters da ta grupa prihvata rezoluciju i da je spremna da pregovara o detaljima.

Hamas prihvata rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o prekidu vatre u Gazi i spreman je da pregovara o detaljima, izjavio je danas predstavnik te militantne palestinske grupe Sami Abu Zuhri za Rojters.

Zuhri je rekao da Hamas prihvata rezoluciju u smislu prekida vatre, povlačenja izraelske vojske i razmene talaca za zatvorenike iz Izraela.

On je dodao da Hamas prihvata rezoluciju, a da Vašington treba da osigura da će je Izrael poštovati. SB UN usvojio je sinoć američki nacrt rezolucije koji podržava predlog koji je izneo predsednik SAD Džozef Bajden za primirje u Pojasu Gaze.

Rusija se uzdržala od glasanja, dok je preostalih 14 članica SB glasalo "za".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading