NESTALA LETELICA SA POTPREDSEDNIKOM MALAVIJA I DEVET PUTNIKA! Cela država na nogama!

Autor:

Svet

10.06.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion Oružanih snaga Malavija trebao je da sleti na međunarodni aerodrom Mzuzu na severu zemlje nešto posle 10 sati po lokalnom vremenu, ali do sada nema informacija o njegovom daljem kretanju ili eventualnom sletanju.

NESTALA LETELICA SA POTPREDSEDNIKOM MALAVIJA I DEVET PUTNIKA! Cela država na nogama!

Foto: AMOS GUMULIRA / AFP / Profimedia

Letelica koja je prevozila potpredsednika Malavija, Saulosa Čilime, nestala je sa radara nakon što je u ponedeljak napustila glavni grad Lilongve. Ovaj dramatični događaj izazvao je zabrinutost širom zemlje i pokrenuo operaciju potrage i spasavanja koju je naredio predsednik Lazarus Čakvera.

 

Prema zvaničnicima vazduhoplovstva, kontakt sa avionom nije moguć. Predsednik Čakvera je zbog ove situacije otkazao svoj planirani let za Bahame kako bi se posvetio koordinaciji akcija spasavanja.

 

Na letu sa potpredsednikom Čilimom bilo je ukupno devetoro putnika, čija sudbina za sada ostaje nepoznata. Avion Oružanih snaga Malavija trebao je da sleti na međunarodni aerodrom Mzuzu na severu zemlje nešto posle 10 sati po lokalnom vremenu, ali do sada nema informacija o njegovom daljem kretanju ili eventualnom sletanju.

Ovo je izazvalo veliku zabrinutost među stanovništvom i vlastima Malavija, dok se nastavlja intenzivna potraga za nestalom letelicom i njenim putnicima.

Podsećamo, skoro je dogodila i avionska nesreća u Iranu u kojoj je stradao predsednik ove države Ebrahim Raisi.

Raisi je poginuo u padu helikoptera na severozapadu Irana, zajedno s iranskim ministrom spoljnih poslova Hoseinom Amir Abdolahijanom i drugim zvaničnicima.

U nesreći su, nažalost, izgubili život i dva telohranitelja, dva pilota i jedan član posade, saopštila je iranska agencija IRNA.

.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading