NAŠA ČUVENA GLUMICA JE JEDNU UMRLICU ČUVALA DO KRAJA ŽIVOTA: Sve sakrila u jednu KUTIJU za nakit, MISTERIJA i dan-danas NIJE REŠENA!

Autor:

Zabava

10.06.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumačka diva čuvala je svoje dragocenosti u jednoj drvenoj kutiji za nakit, a koja je otvorena nakon njene smrti!

NAŠA ČUVENA GLUMICA JE JEDNU UMRLICU ČUVALA DO KRAJA ŽIVOTA: Sve sakrila u jednu KUTIJU za nakit, MISTERIJA i dan-danas NIJE REŠENA!

Foto: youtube/printscreen

Olivera Marković, legendarna srpska glumica, ostavila je neizbrisiv trag u svetu pozorišta i televizije. Preminula je 2011. godine nakon duge i teške bolesti, a iza nje su ostale brojne uspomene, među kojima su i dragocenosti koje je poklonila svom omiljenom teatru.

Naime, nakon Oliverine smrti, njen sin, renomirani reditelj Goran Marković, poklonio je Narodnom pozorištu drvenu kutiju za nakit u kojoj je slavna glumica čuvala svoje najvrednije stvari. Jedna od tih dragocenosti bila je umrlica Žanke Stokić, čuvene srpske glumice. Olivera je ovu umrlicu skinula sa jednog drveta odmah nakon sahrane svoje starije koleginice, 1947. godine. Tačnu godinu dana kasnije, Olivera je upisala Akademiju i kroz sve decenije svoje karijere čuvala je ovo parče papira, što govori o njenom velikom poštovanju prema Žanki.

Republika

Foto: Youtube/Printscreen/ BgDragan

Žanka Stokić

Inače, Žanka Stokić je bila prva glumica koja je igrala ulogu Gospođe ministarke na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 1929. godine. Olivera Marković je imala čast da se okuša u istoj ulozi 1982. godine na istoj sceni. Iako je bila izuzetna glumica, Olivera nikada nije dobila nagradu Velika Žanka, uprkos tome što ju je svakako zaslužila.

Za Oliveru Marković, svaki detalj u glumačkom svetu je bio od velike važnosti. Smatrala je da svaka glumica mora imati par veštačkih trepavica. Za nju, s obzirom na njen izuzetan talenat, ništa drugo nije bilo potrebno da bi zasenila publiku. Iako mlađa publika Oliveru pamti po ulogama svojeglavih dama u serijama kao što su "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago", ili otkačene Angeline u "Otvorenim vratima", ona je karijeru započela igrajući zavodnice i lepotice.

- Nikada nisam bila ni Ofelija, ni Julija, niti sam volela takve uloge. Počela sam kao zavodnica i naigrala se takvog repertoara - od glupača do prevejanih, od opajdara do dama iz visokog društva - izjavila je jednom prilikom, da bi kasnije ponosno isticala da "glumac mora znati kada treba da se povuče i promeni žanr da ne bi ispao smešan":

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Olivera Marković

- Nastupila je serija mojih uloga televizijskih babaroga. Vidite, ja pristajem da me ruže i grde na svaki način, a to samo govori da sebi nisam važna, nego da mi je važno da se bavim time.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading