UKRAJINCI GAĐALI KRIM AMERIČKIM RAKETAMA: Uništeno nekoliko ruskih sistema S-400 i S-300

Autor:

Svet

10.06.2024

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev je u više navrata gađao Džankoj, ključno železničko i drumsko čvorište za ruske snage na Krimu.

UKRAJINCI GAĐALI KRIM AMERIČKIM RAKETAMA: Uništeno nekoliko ruskih sistema S-400 i S-300

Foto: Facebook/Ірина Верещук

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je tokom noći napala nekoliko naprednih ruskih sistema protivvazdušne odbrane širom Krima.

- Ukrajina je uspešno napala jedan ruski protivvazdušni raketni sistem S-400 u blizini Džankoja, kao i dva neprijateljska protivvazdušna raketna sistema S-300 u blizini Čornomorska i Jevpatorije - saopštio je Glavni štab, prenosi Newsweek.

Vojska dodaje da je u napadima oštećena radarska oprema, koja je ključni dio sistema.

Jedan od uticajnih ruskih vojnih blogera, Rybar, naveo je danas da su ukrajinske snage tokom noći napale Krim s najmanje 12 američkih projektila dugog dometa ATACMS

Nezavisnii ruski medij, Astra, izvestio je da je ispaljeno najmanje 10 projektila ATACMS, pri čemu su oštećena dva sistema S-300 i četiri radara širom poluostrva.

- Četiri projektila pogodila su Džankoj, a još četiri područja oko vazdušne baze Saki, jugoistočno od Jevpatorije. Dva su projektila pogodila blizu Hromova, sela južno od Čornomorska - navodi Astra.

Kijev je u više navrata gađao Džankoj, ključno železničko i drumsko čvorište za ruske snage na Krimu gde je smešten i jedan od najvećih ruskih vojnih aerodroma. Ukrajinska vojna obaveštajna agencija GUR rekla je sredinom aprila da je oštetila ili uništila četiri sistema S-400 u Džankoju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading