OSKRNAVLJENA CRKVA, GRAĐANI U ŠOKU: Lopovi razbili statue i ukrali novac

Autor:

Svet

10.06.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razbojnici su nakon toga pobegli, ali su odneli oko 400 evra.

OSKRNAVLJENA CRKVA, GRAĐANI U ŠOKU: Lopovi razbili statue i ukrali novac

Foto: ST/Tamara Pavišić

Dvojica muškarca oskrnavila su Katoličku crkvu Sv. Tome Apostola rano jutros u Mostaru i razbili dve statue, razbacali hostije i ukrali novac, saopšteno je iz policije.

Sveštenika Damira Pažina i đakona Nikolu Cvitanovića oko 4.20 probudila je buka iz crkvenog prostora, prenosi hrvatski portal Indeks.

Brzo su došli do Crkve Sv. Tome Apostola u mostarskom naselju Bijeli brijeg, gde su zatekli dvojicu provalnika i uplašili ih, govoreći da će pozvati policiju.

Razbojnici su nakon toga pobegli, ali su odneli oko 400 evra. U izjavi za medije Pažin je rekao da je posebno bio šokiran prizorom u crkvi.

- Šok nas je dočekao u samoj crkvi, gde je sve bilo razbacano, porušeni i polomljeni kipovi Svetog Ante i Svetog Tome, a oltar i svetilište oskrnavljeni - rekao je on.

Dodao je i da su provalnici razbacali svete hostije.

Kad smo kod Mostara, zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je BiH jutros u 9.50, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar zemljotresa bio je 17 kilometara zapadno od Mostara i pet kilometara južno od Širokog Brijega, na dubini od sedam kilometara.

Nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading