RUSI ZAPOČELI OKUPACIJU? Stanovnika nema po ulicama, čuju se samo tenkovi (VIDEO)

Autor:

Svet

10.06.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske jurišne jedinice nastavljaju s čišćenjem područja kanala, objavila je ruska 98. padobranska divizija na Telegramu

RUSI ZAPOČELI OKUPACIJU? Stanovnika nema po ulicama, čuju se samo tenkovi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Čini se da ruske snage napreduju prema ostvarenju svog dugotrajnog cilja, zauzimanja strateškog ukrajinskog grada Časiv Jara, prema nedeljnim izveštajima obe zaraćene strane.

Časiv Jar smešten je na visini oko 20 km zapadno od Bahmuta, grada koji su ruske snage zauzele pre godinu dana kada su prolivene reke i reke krvi, sa obe strane.

Časiv Jar sada i Rusija i Ukrajina ga vide kao potencijalnu polaznu tačku za rusko napredovanje prema ključnim gradovima Kramatorsku i Slovjansku.

Ukrajinska Pravda citirala je vojni izvor i blogera prema kojima su ruske snage započele okupaciju dela grada uz kanal.

Ruske jurišne jedinice nastavljaju s čišćenjem područja kanala, objavila je ruska 98. padobranska divizija na Telegramu.

Video koji su objavile obe strane prikazuje vojnike kako se probijaju kroz gotovo uništena područja urbanog središta i proveravaju zgrade, piše Jutarnji list.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u noćnom video obraćanju u nedelju nije spomenuo Časiv Jar, nego je rekao da je najteži sektor za odbranu područje oko grada Pokrovska na jugozapadu.

Ukrajina je inače u nedelju saopštila da su njene snage prvi put pogodile najsavremeniji ruski lovac Su-57 i to na aerodromu u Rusiji.

Kako je saopštila Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, 8. juna je na teritoriji aerodroma Ahtubinsk u Astrahanskoj oblasti Rusije, koja se nalazi 589 kilometara od linije fronta, pogođen višenamenski lovac Su-57, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrajinski obaveštajci se u svojim tvrdnjama pozivaju na satelitske snimke mesta gde je avion bio smešten na aerodromu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading