BELORUSKI KGB NA NOGAMA! Instrukcije iz ISIS-a došle do učenika - NAPRAVILI I DETONIRALI BOMBE

Autor:

Svet

10.06.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panika u Belorusiji zbog informacije koja je nekako stigla do učenika.

BELORUSKI KGB NA NOGAMA! Instrukcije iz ISIS-a došle do učenika - NAPRAVILI I DETONIRALI BOMBE

Foto: x/printscreen

U Belorusiji su privedeni učenici koji su napravili i detonirali bombe kućne izrade, a protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog nelegalnog pravljenja eksplozivnih naprava i priprema za teroristički akt, javila je beloruska televizija ONT.

"KGB Belorusije primio je zahtev za pomoć. Pošiljalac je jedna od najmoćnijih zapadnih obaveštajnih službi koja je otkrila niz kanala na Telegramu sa nacističkom ideologijom i podrškom ISIS-u koji su naučili pretplatnike kako da prave eksploziv", javila je beloruska televizija.

Učenici su priznali da su pravili i detonirali bombe, prenela je agencija RIA Novosti.

Jedan od privedenih učenika rekao je da na tim Telegram kanalima ima puno proukrajinskih postova, kao i da se na njima poziva na mržnju prema Ruskoj Federaciji i u svemu hvali Zapad.

Beloruska televizija je navela da će biti ukupno uhapšeno više desetina tinejdžera.

Republika

Foto: printscreen

 

Islamska država, poznata i kao Islamska država u Iraku i Levantu (IDIL) ili Islamska država u Iraku i Siriji (IDIS), u anglosferi poznata i po engleskim skraćenicama IS (IS – Islamic State) i ISIL (ISIL – Islamic State of Iraq and the Levant) ili ISIS (ISIS – Islamic State of Iraq and Syria), nepriznata je teroristička država koja pod svojom kontrolom drži male delove Iraka i Sirije. Formirana je 3. januara 2014. godine, da bi 29. juna iste godine bila proglašena kalifatom.

Od marta 2015, kontroliše teritoriju na kojoj živi deset miliona ljudi u Iraku i Siriji, i pod nominalnom kontrolom drži male delove Libije i Nigerije. Islamska država takođe operiše u ili ima organizacije koje su joj podređene u drugim delovima sveta, uključujući južnu Aziju i jugoistočnu evropu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading