HTELI DA JOJ ODUZMU DECU ZBOG PODRŠKE PUTINU! Nemačka poslanica hitno pobegla iz zemlje!

Autor:

Svet

09.06.2024

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista sam odvela svoju decu iz zemlje. Želim da znam da su moja deca bezbedna i da ostaju pod mojim starateljstvom. Bez moje dece više ne bih videla smisao života, rekla je Olga Petersen.

HTELI DA JOJ ODUZMU DECU ZBOG PODRŠKE PUTINU! Nemačka poslanica hitno pobegla iz zemlje!

Foto: AP Photo/Markus Schreiber, Wikimedia/WeisstBescheidDigga, AP Alexander Kazakov

Nemačka poslanica u lokalnom parlamentu Hamburga Olga Petersen, izazvala je značajnu pažnju svojim neočekivanim odlaskom u Rusiju. Njen beg izazvao je kontroverze zbog javne podrške ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, što je rezultiralo nizom neugodnih situacija koje su ugrozile prava njene dece.

Olga Petersen je napustila Hamburg zajedno sa troje od svoje četvoro dece, ostavljajući iza sebe spekulacije i nagađanja o svom mestu boravka. Nekoliko nedelja pre svog nestanka, izbačena je iz frakcije desničarske stranke AfD zbog posete Rusiji kao posmatrač na predsedničkim izborima, gdje je Vladimir Putin dobio ogromnu većinu glasova. Ova situacija je dodatno pojačala interesovanje medija i javnosti za Petersenovu i njenu sudbinu.

Petersenova je potvrdila ovu priču za njemački "Bild", ističući:

- Zaista sam odvela svoju decu iz zemlje. Želim da znam da su moja deca bezbedna i da ostaju pod mojim starateljstvom. Bez moje dece više ne bih videla smisao života.

- Ostaću članica hamburškog parlamenta i ispunjavaću svoje obaveze prema svom najboljem znanju i uverenju - rekla je Petersenova za "Bild", dodajući da će osigurati bezbednost svoje dece pre nego što odluči da li je "ponovo sposobna za političku akciju".

Razlog za bekstvo Olge Petersen iz Nemačke leži u činjenici da su socijalni radnici u Hamburgu pokrenuli postupak da joj oduzmu starateljstvo nad troje maloletne dece. Ona je, zajedno sa svojom decom, pronašla utočište u Rusiji, želeći im osigurati sigurnost i zaštititi ih od potencijalnog gubitka starateljstva. 

Iako protiv Petersenove nije pokrenut krivični postupak, mogućnost bilo kakve zatvorske kazne mogla bi dovesti do gubitka starateljstva nad decom. Nemački sudovi imaju pravo da oduzmu roditelju starateljstvo ako se smatra da zanemaruje ili zlostavlja decu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading