STRAVIČAN UDARAC ZADAT RUSIJI I PUTINU! Ukrajinci uništili najsavremeniji ruski avion Su-57! Pretvorili ga u PEPEO! (FOTO)

Autor:

Svet

09.06.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavili se prvi satelitski snimci mesta za koje Ukrajinci tvrde da se na njemu nalazio avion Su-57

STRAVIČAN UDARAC ZADAT RUSIJI I PUTINU! Ukrajinci uništili najsavremeniji ruski avion Su-57! Pretvorili ga u PEPEO! (FOTO)

Foto: Tanjug/Anton Vaganov/Pool Photo via AP, wikimedia.org/MORS

Ukrajina je saopštila da su njene snage prvi put pogodile najsavremeniji ruski lovac Su-57 na aerodromu u Rusiji.

Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine je iznela tvrdnju da je 8. juna na aerodromu Ahtubinsk u Astrahanskoj oblasti Rusije, udaljenom 589 kilometara od linije fronta, pogođen višenamenski lovac Su-57, prenosi Interfaks Ukrajina.

Satelitski snimci mesta gde je avion bio smešten na aerodromu ukazuju na značajne promene.

- Na fotografijama se vidi da je 7. juna Su-57 stajao netaknut, a već sledećeg dana su se u njegovoj blizini pojavili krateri od eksplozija i karakteristični tragovi vatre kao posledica požara - navedeno je u saopštenju.

Ovaj incident je izazvao veliku pažnju javnosti i postavio pitanje o mogućim posledicama ovog događaja na odnose između Ukrajine i Rusije, kao i na vojnu dinamiku u regionu.

Višenamenski lovac Su-57

Su-57 je višenamenski lovac pete generacije koji predstavlja ponos ruske vojne avijacije.

Ovaj avion karakteriše visok stepen manevarabilnosti i ugrađena tehnologija stelt koja mu omogućava da bude manje primetan na radarskim sistemima.

Pored toga, Su-57 poseduje i napredne sisteme za borbu koji ga čine izuzetno opasnim protivnikom u vazdušnim borbama.

Reakcija Rusije

Za sada nije bilo zvanične reakcije ruskih vlasti na tvrdnje Ukrajine. Očekuje se da će ruska strana dati svoje saopštenje u vezi sa ovim incidentom i da će detaljnije objasniti šta se tačno dogodilo na aerodromu u Astrahanskoj oblasti.

Analiza situacije

Ova situacija baca novo svetlo na odnose između Ukrajine i Rusije, koji su već dugo vremena napeti zbog sukoba u istočnoj Ukrajini.

Moguće je da će ovi događaji dodatno zaoštriti tenzije između ove dve zemlje i imati uticaj na regionalnu bezbednost.

Ukrajina je oduvek bila zainteresovana za smanjenje ruske vojne moći i ovo bi moglo biti jedan od načina da se to postigne.

Sa druge strane, ruske vlasti će verovatno tražiti način da odgovore na ovakve situacije i da se dodatno osiguraju od bilo kakvih napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sara

09.06.2024 10:12

Sve ovo radi Amerika, a Ukrajina je samo produžena ruka, ali osvetiće se njoj!.