"UNIŠTILI SU SVE ŠTO SAM VOLELA" Potresna ispovest Ukrajinke koja je branila Marijupolj, udala se u bunkeru, jedan detalj posebno BOLI (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

09.06.2024

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 11 meseci ruskog zatočeništva, Valerija je puštena na slobodu u okviru razmene zatvorenika i sada je ponovo u Ukrajini

"UNIŠTILI SU SVE ŠTO SAM VOLELA" Potresna ispovest Ukrajinke koja je branila Marijupolj, udala se u bunkeru, jedan detalj posebno BOLI (FOTO/VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen/ВАЛЕРІЯ СУБОТІНА

Marijupolj, grad na jugoistoku Ukrajine, bio je osuđen na propast pod nemilosrdnim ruskim bombardovanjem. U tim teškim vremenima, jedna neobična ljubavna priča cvetala je u ogromnoj čeličani "Azovstal", duboko ispod zemlje.

Foto: Facebook/Printscreen/ВАЛЕРІЯ СУБОТІНА

Valerija Subotina

 

Ljubav na prvi pogled

Valerija Subotina (33) i njen verenik Andrij Subotin (34) pronašli su jedno drugo kroz rad u Agenciji za graničnu stražu Marijupolja, oko tri godine pre opsade grada.

Njihova ljubavna priča nije bila obična - bila je to ljubav na prvi pogled. Andrij je bio poseban, ljubazan i uvek spreman da pomogne, što je Valeriju osvojilo od samog početka.

 

 

Život u bunkeru

Nakon što su Marijupolj opkolile ruske snage, Valerija i Andrij našli su se u bunkeru "Azovstal" gde su, zajedno sa vojnicima i civilima, proveli teške dane opsade.

U tim trenucima, svaki susret bio je trenutak čiste sreće, dok su se borili za opstanak svog grada i svoje ljubavi.

 

 

Venčanje usred rata

Usred opsade, Andrij je planirao venčanje sa Valerijom u samom bunkeru, praveći burme od limene folije.

Njihova ceremonija venčanja održana je noseći uniforme kao svadbenu odeću. Međutim, samo dva dana kasnije, Andrij je poginuo tokom ruskog granatiranja, ostavljajući Valeriju kao udovicu.

 

 

Izgubljena ljubav

Valerija je opisala teške trenutke nakon Andrijeve smrti, boreći se sa tugom i gubitkom. Dok je bila zarobljena, Andrij se često pojavljivao u njenim snovima, što je dodatno pojačavalo njenu patnju.

Foto: Facebook/Printscreen/ВАЛЕРІЯ СУБОТІНА

Andrij Subotin

 

Povratak na slobodu

Nakon 11 meseci ruskog zatočeništva, Valerija je puštena na slobodu u okviru razmene zatvorenika i sada je ponovo u Ukrajini.

Teško je prebrodila gubitak svog muža i sve što je preživela tokom rata i zatočeništva.

 

 

Valerija je svedok strahota rata i posledica ruskog bombardovanja Marijupolja.

Njena priča o ljubavi, gubitku i preživljavanju simbol je hrabrosti i otpornosti ljudskog duha usred najtežih vremena.

Dok se seća svoje izgubljene ljubavi, Valerija nastavlja da se bori za sebe i sve one koji su stradali u ratu, noseći sa sobom sećanje na svoju ljubav i hrabrost njenog Andrije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Emka

10.06.2024 01:02

U naslovu ""Jedan detalj posebno boli" . Mozda ta njena mindjusa, crno sunce, nacisticki simbol?