BEJZBOLKAMA I PESNICAMA! Napadnuta dva odbornika i poslanik u parlamentu! Grupa HULIGANA nasrnula na političare!

Autor:

Svet

09.06.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je brzo reagovala i privela pet osoba, ali su osumnjičeni počinioci uspeli da pobegnu pre provere ličnih podataka

BEJZBOLKAMA I PESNICAMA! Napadnuta dva odbornika i poslanik u parlamentu! Grupa HULIGANA nasrnula na političare!

Foto: shutterstock

Ilustracija

U poslednje vreme, politička klima u Nemačkoj postala je sve napetija, a nedavni napadi na članove desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) izazvali su zabrinutost u javnosti.

Napad u Karlsrueu

U subotu, ispred kafića u centru grada Karlsruea, dvojica gradskih odbornika iz AfD i još jedna osoba napadnuti su od strane maskiranih napadača.

Prema izveštajima, napadači su koristili bejzbol palice, a incident je rezultirao lakšim povredama.

Policija je brzo reagovala i privela pet osoba, ali su osumnjičeni počinioci uspeli da pobegnu pre provere ličnih podataka.

Napad u Drezdenu

Istog dana, u Drezdenu, poslanik AfD iz Saksonije u državnom parlamentu doživeo je napad kada ga je jedan muškarac iznenada udario pesnicom u lice.

Ovaj incident takođe je izazvao zabrinutost, te je protiv napadača podneta krivična prijava.

Reakcija AfD-a

AfD je reagovao na ove napade tvrdeći da su napadači povezani sa radikalnim levičarskim krugovima.

Prema njihovim tvrdnjama, napad u Karlsrueu organizovali su upravo ovi krugovi, a u napadu je učestvovalo oko deset ljudi.

Napadi na članove AfD jasno ukazuju na rastuće političko nasilje u Nemačkoj, a reakcije javnosti i nadležnih organa se očekuju u narednom periodu.

Ovi incidenti dodatno naglašavaju potrebu za efikasnim merama kako bi se osigurala bezbednost i zaštita svih političkih aktera u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading